• 17
  Sep 2016
  5:08 pm

  “Hvorfor går du ikke ned i vekt?”

   

  Skal jeg måtte tåle alle spørsmål rundt egen vekt fordi jeg er blogger og personlig trener?

  Først og fremst, jeg kan forstå at mange er nysgjerrige rundt dette med vekta mi, hvorfor jeg (vistnok) ikke går ned i vekt, hvorfor jeg ikke gjør ditt og datt, og hvorfor jeg ikke tar slankeoperasjon. Jeg har bygget opp denne bloggen rundt vektnedgangshistorien min, og jeg forstår at det er fascinerende. Til en viss grad vel og merke. Jeg synes nemlig ikke at det betyr at alt skal være lov og at jeg skal tåle absolutt alt som blir kastet mot meg. Jeg synes ikke det faktum at jeg blogger om trening og vektnedgang skal gjøre at normal folkeskikk ikke gjelder her på bloggen. At jeg er personlig trener synes jeg ikke gir andre rett til å kommentere kroppen min og mene noe om min kunnskap innen yrket mitt heller. Det er to ganske forskjellige ting å hjelpe andre og hjelpe seg selv, det tror jeg flere av dere har opplevd også. Spør meg gjerne om min mening rundt aktuelle saker, slankeoperasjoner og lignende, men gjør det med respekt, slik du forhåpentligvis ville gjort med en enhver annen person.

  Selv om denne bloggen er bygget opp på en vektnedgangshistorie, så betyr ikke det at det er det den alltid kommer til å handle om. Det er faktisk en av grunnen til at jeg valgte Helene Drage som navn på bloggen, jeg ville ha muligheten til å endre retning underveis. Jeg endrer meg både som person og blogger, og nå om dagen ønsker jeg ikke ha så mye fokus på at jeg har gått ned X antall kilo i vekt. Ikke nøvendigvis fordi jeg ikke tørr å vise det, men fordi i motsetning til tidligere så mener jeg det er andre ting som er så uendelig mye viktigere enn å gå ned X antall kilo. Ting som treningsglede og det å trives med seg selv og sin egen kropp. Det er her jeg ønsker at fokuset på denne bloggen skal være, ikke på om jeg gikk ned 453 gram i forrige uke eller gikk opp 234 gram… Jeg føler jeg har så uendelig mye mer å bidra med enn bare det.

  Jeg ønsker at fokuset skal være på treningsglede, å le og smile i hverdagen og leve livet i en sunn balanse både fysisk og mentalt. Jeg ønsker å vise at man kan like kroppen sin selv om man er overvektig, og at man kan gjøre alt man har lyst til selv om magen ikke er flat. Man må ikke vente med å leve til til man er “slank nok”. Jeg vil vise at det at man liker kroppen sin ikke er det samme som at man ikke streber etter bedre helse. Jeg ønsker å vise at man er bra nok til tross for celluliter, fett på magen og en valk på ryggen, og at ikke kroppen skal diktere hvem vi er som personer 🙂 

  Dermed får dere ikke lengre høre masse om min vektnedgang, eller vektoppgang for den saks skyld, i hver eneste innlegg. Jeg har forøvrig skrevet et oppklarende innlegg om vektoppgangen HER for de som ikke har fått det med dere. Jeg forstår at dere kanskje blir nysgjerrige fordi jeg ikke går ned i vekt eller fordi jeg blir feitere og feitere som noen av dere så herlig skriver, men det får dere faktisk bare slå dere til ro med. Jeg har allerede forklart at året etter at vi flyttet til Fredrikstad har vært ekstremt tungt for meg, og nylig delte jeg også en veldig ærlig sak om nettopp ekteskapet mitt. Leser man litt mellom linjene så mener jeg det ikke burde være så veldig vanskelig å forstå at når ting er såpass tungt så kommer gamle vaner lett tilbake igjen. Det faktum gjør imidlertid ikke min kunnskap som personlig trener noe mindre, faktisk tror jeg det bare gir meg enda mer kunnskap så jeg kan hjelpe andre på enda flere måter! Om du aldri ville hatt en feit PT, javel, det er din fulle rett. For andre derimot så er det  nettopp en PT som meg de trenger  for å gjøre endringer. (Just so you know, jeg anser meg ikke som feit, men dette er kommentarene jeg får.)

  Jeg har aldri hevdet at jeg alltid spiser sunt og kun spiser 3 godisbiter i helgene. Jeg spiser heller ikke bare sukkerfri sirup og proteinbarer selv om jeg deler det på bloggen. Sannheten er mye mer kompleks enn som så. Spiser jeg ofte sunt? Ja det gjør jeg. Spiser jeg usunt? Så absolutt. Jeg prøver ikke å gjøre meg til bedre enn det jeg er, samtidig ser jeg heller ikke poenget med å dele hver godisbit jeg spiser, akkurat som jeg ikke deler hvert eneste sunne måltid. Det er ikke akkurat slik heller at jeg ikke jobber med saken for min egen helse sin skyld, det gjør jeg hver eneste dag. Hver eneste dag prøver jeg å ta sunne valg, være i bevegelse, og hver eneste dag prøver jeg å grave meg opp så jeg igjen kan bygge et sterkt fundament for tiden videre. Ting er tungt nå, men jeg vet at denne perioden kommer til å gjøre meg enda sterkere. Som jeg også har nevnt før utallige ganger, at jeg trives med min egen kropp er ikke det samme som at jeg bruker det som en unnskyldning til å ikke bli bedre. Det handler ikke om å bruke det som en hvilepute og promotere en usunn livsstil bak dekket om at “Jeg er fornøyd med kroppen min”.

  Jeg håper dere kan forstå at selv om jeg på mange måter har blitt “talskvinne” for overvektige og trening, så er jeg faktisk også en privatperson. Jeg blir også såret over kommentarer, jeg blir lei meg over absurde meninger rundt kroppen min, og mange ganger reagerer jeg helt feil. Det er jeg fullstendig klar over, og jeg jobber med det. For selv om jeg trives med meg selv og min egen kropp, så er det fremdeles sårt at alle skal ha en mening om kroppen min, en kropp de strengt tatt ikke vet så mye om som enkelte liker å tro. Jeg er faktisk ikke forpliktet til å dele alt her på bloggen heller, noe vil jeg faktisk holde for meg selv. Når det er sagt så deler jeg mye, for jeg vet jeg gjør så mye godt for mange. Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg orker å dele så mye som jeg gjør, og jeg lurer selv noen ganger. Samtidig kommer jeg alltid frem til at jeg ønsker å fortsette.

  For vet dere hva? Jeg gir meg ikke. Dere kan slå meg ned så mange ganger dere vil, jeg kommer ikke til å gi meg. For jeg vet at jeg er god nok uansett, jeg vet at jeg motiverer og inspirerer utrolig mange og jeg vet hva jeg kan 🙂 Jeg har gått ned 60 kg tidligere, tror dere virkelig disse 25-30 kg nå er et problem? Noen av dere tror sikkert det, jeg vet at det ikke er et problem! Just watch me! Samtidig har jeg mye grums som skal ryddes opp i, og det er noe jeg må jobbe med, hver eneste dag, med god hjelp fra fine folk som jeg er så heldig å ha rundt meg. Gjør jeg feil på veien? Absolutt, men jeg vet hvor utfordringene mine ligger og det er der fokuset mitt må være.

  Jeg håper dere kan prøve å huske at jeg deler det jeg selv er komfortabel med, og selv om jeg er blogger behøver ikke det å bety at jeg ikke ønsker å dele alt. Det betyr ikke at jeg prøver å lure dere, men jeg har også mine grenser, selv om de kanskje strekker seg litt lengre enn mange andre. Så igjen, spør meg gjerne om ting, men vær så snill å ha i bakhodet at jeg også er en privatperson, med mine personlige utfordringer som alle andre. Så skal jeg gjøre mitt beste for å svare dere på en like respektfull måte tilbake også 🙂

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage
  Vil du spørre meg om noe? Send sms til 59444404! *29 kr pr mottatt melding

   

 • 16 thoughts on ““Hvorfor går du ikke ned i vekt?”

  1. Kjære Helene. Synes du er ei utrolig flott jente uansett hva du veier,eller ikke veier☺folk er utrolig ufine og frekke,tror en god del av de selvgode hurpene som sitter og slenger ut komentarer kunne ha trengt å møtt seg selv i døra. Ikke la de trykke deg ned,du er så mye bedre enn de?stor klem?

  2. Har følgt med på bloggen din i noen år nå , og titt å ofte kommer det inn innlegg der hvor du “syter” over folk som kommenterer kroppen din og osv osv ….

   Jeg forstår at det må være ganske sårt å få slike tilbakemeldinger , og jeg personlig hadde ikke taklet det . Men derfor kan jeg heller ikke utlevere meg på nett slik du gjør , for drittsekker Helene , de finnes overalt , uansett hva du sier/skriver . Og det kommer ikke til å stoppe .

   Jeg og er en stor jente , og har fått mye dritt slengt etter meg , så jeg vet akkurat hvordan det føles . Og hva det gjør med selvtilliten , så det jeg sier kommer ikke fra noen sted eller fra ett menneske som ikke har forståelse .

   For din egen del så hadde det kanskje vært bedre å gi totalt faen i de negative tilbakemeldingene ??

   • Hei Victoria. Jeg synes sjeldent jeg syter over slemme kommentarer. At jeg skriver om det handler faktisk om å vise at dette ikke er greit og at man ikke skal godta alt folk slenger mot en. Du sier jo at du selv vet hvordan det føles, blir det ikke da litt ironisk at jeg bare skal gi totalt faen i de negative tilbakemeldingene? Som du sikkert vet godt selv er ikke det bare bare, og jeg gir allerede mye mer faen enn ganske mange andre 🙂

  3. Takk! Verden trenger mennesker som deg ? i min daglige kamp mot spiseforstyrrelser og depresjoner blir det mer og mer tydelig at verden har feil fokus på kropp og utseende.. det er ikke hvordan man ser ut som er viktig- men at man har en kropp som virker i hverdagen og til det man vil kroppen sin skal virke til!! Du er et flott forbilde som viser at man er god nok og at man ikke trenger å se ut som en retusjert reklamekampanje for å være flott, sunn og sprek!!

  4. Jeg tror problemet er at du har skrevet at du jevnt og trutt har gått ned i vekt men leserne ser det motsatte. Og da blir det lite troverdig tror jeg. Jeg tror du har mer å vinne på å være ærlig og si det som det er. Det å være blogger gjør at man stiller seg veldig fram for å bli stilt kristiske spørsmål til og jeg tror dette bare er slik det er. Du kan jo la være og blogge hvis du føler det blir for ubehagelige med kristiske og til tider veldig personlige spørsmål. Ikke vet jeg. Men jeg håper du får kontroll på situasjonen og at det går rette veien framover. Og vær ærlig, det vinner du på!

   • Jeg har gått jevnt og trutt ned i vekt, men jeg går også opp i vekt igjen i dårlige perioder. Jeg synes det er ganske logisk, men om man vil finne noe å ta meg på er det lett å velge å overse det selvsagt 🙂 Det er merkelig hvordan mange klarer å finne ting mellom linjene som overhode ikke er der, mens når det gjelder å se ting som er ganske logisk så går det dem hus forbi, rare saker. Nei, jeg synes ikke jeg skal la være å blogge fordi andre mennesker ikke har folkeskikk, og ikke forstår at de samme reglene faktisk gjelder på en blogg 🙂 At jeg blogger betyr ikke at jeg skal godta hva som helst. Helt enig at man vinner på å være ærlig, derfor er jeg det 🙂

  5. Som en blogger så er det dessverre en gang slik at man får høre mye dritt. Uansett hvor “pen og perfekt” du er så hører man mye dritt. Jeg synes ikke du fortjener alt som du har fått slengt til deg, men så har det seg nå en gang sånn at når man bygger opp visse forventinger rundt en blogg og har så mye fokus på trening så blir man stillende noen spørsmål til seg selv. Bl.a. det du selv skriver ” ….ikke på om jeg gikk ned 453 gram i forrige uke eller gikk opp 234 gram”. Dette er et konkret eksempel på at jo, du har fokus på vekt som stort sett alle andre. Som PT vet du at 200 g opp eller 400 g ned, eller 1 kg opp eller 1 kg ned i løpet av en uke, spesielt for oss kvinner ikke har så mye å si. Hormoner, vann i kroppen og mange andre faktorer spiller inn. Dette bør jo være grunnleggende kunnskaper for en PT spør du meg, så det å trekke inn 453 g i kroppsvekt som et spesifikt eksempel på vektnedgang er både skremmende og litt motsiende spør du meg. Du ønsker å fremme en blogg med fokus på treningsglede og mindre fokus på vekt, men likevel er en av dine få punkter på din instagram nettopp -60 kg ned. Hvis du ønsker å endre fokus, så bør man jo først og fremst ta tak i de overskriftene din egen blogg og instagramkonto trekker leserne til? For all del, jeg synes du har stått på, har masse kunnskaper rundt trening og er en utrolig tøff jente som tørr å stå fram i media uten å være den typiske jenta med sprettrumpe, sixpack og veltrente armer. Det er det ikke mange som hadde gjort, all respekt for det. Men kanskje først og fremst sette fokuset litt over på noe annet enn å være hysterisk rundt sleipe kommentarer, vektnedgang og unnskyldinger om hvorfor du ikke har gått ned. Kjempebra med treningsprogrammer, bilder osv. Fortsett sånn (=

   • Jeg regnet med at de aller fleste ville forstå at det med 453 gram er satt på spissen for å få frem et poeng, jeg tror du legger hakket for mye i dette 🙂 Jeg har fokus på min egen vekt, men jeg ønsker ikke dermed sagt at det skal bli det offisielle fokuset utad. Det er en ganske vesentlig forskjell synes jeg. Jeg synes heller ikke jeg er hysterisk rundt noen sleipe kommentarer, og som med alt annet, noen må faktisk si ifra at det ikke er greit. Jeg synes ikke jeg skal godta hva som helst fordi jeg er blogger, og det er lett for utenforstående å si “bare gi faen” når man ikke står oppe i det selv. Mange av kommentarene jeg får viser tendensene som er i samfunnet, og de mener jeg det er viktig å snakke om. Har jeg endringer jeg burde gjøre? Uten tvil, og det med -60 kg som det står i instagram profilen min er jeg helt enig med deg i. Det har jeg faktisk ikke engang tenkt over da det er evigheter siden jeg endret profilteksten, men det skal jeg ta tak i nå 🙂

  6. Jeg heier på deg Draga:) Hadde d vært enkelt å gå ned i vekt, hadde “alle” vært stilker. Håper du finner oppskriften og forteller den til meg:)

  7. Hei?
   Hva med å fjerne kommentarfeltet på bloggen? Da slipper du all dritten samtidig som du kan fortsette å blogge for de som er interessert i bloggen din. De leserne du mister er uansett bare de som liker å slnge med kjeften og de har du det brder uten? Kanskje det gjør at du får det bedre ellers også når du slipper masse drittslening.

  8. Trist at du hele tiden må forklare deg. Bloggen din er jo ikke en vektnedgang blogg selv om det har vært fokus på det til tider. Folk forstår ikke hvor forbanna vanskelig det er med vekt. Jeg så ett veldig interessant program for en tid tilbake om tvillinger hvor en var tynn og en var vel ikke tynn. Det viste seg at de som ikke var tynne manglet ett hormon som gjør at man føler seg mett lenge etter ett måltid. Jeg kjenner meg så godt igjen i dette for jeg er like hol kort tid etter middag. Det er ikke bare viljestyrke det kommer an på, det er faktisk en hel vitenskap. Håper ikke du tar det for mye innover deg det de skriver, for det er mange som synes du er pen og fin som du er. 🙂

  9. Enig med Silje her 🙂 Jeg liker bloggen din fordi den først og fremst handler om treningsglede (og mindre fokus på vekt og dietter), så kanskje “-60kg” som blant annet står på instagram gir et feil inntrykk, slik at folk tror profilen og bloggen din først og fremst handler om vektreduksjon? Jeg tenker på deg som ei jente som ønsker å fortelle “hele” sannheten og være brualt ærlig om hvor vanskelig det kan være å skape varige endringer, så kanskje det er derfor folk tenker at det er innafor å spørre om nedturene også? Uansett så syns jeg det er synd at du får stygge kommentarer, det er _ikke_ greit å kalle noen feit!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *