• 20
    Mar 2017
    5:21 pm

    Superenkel mango sorbet

    Annonselinker

    Perfekt om søtsuget melder seg!

    Is må seriøst være en av de tingene jeg koser meg mest med, i alle varianter! At jeg ikke har eid en egen ismaskin før nå er derfor egentlig helt merkelig, men endelig er den altså i hus. Sorbet er uten tvil den isen det går mest av, men ofte er det ganske mye sukker i disse. Derfor tenkte jeg å begynne å lage min egen slik at jeg har litt mer oversikt over hva som faktisk er oppe i den. Med en iskrem maskin er det jo så mye lettere å slenge sammen en blanding og la den stå og kose seg mens man for eksempel lager middag. Jeg har imidlertid gått på noe slike smeller tidligere hvor jeg har kjøpt en kjøkkenmaskin, men aldri endt opp med å bruke den. Derfor startet jeg med en liten ismaskin på 0,5 liter bare.

    Jeg fant en oppskrift på mango sorbet på nettet som var kjempeenkel, og jeg byttet ut vanlig sukker med sukrin istedet for å gjøre den sukkerfri. Mango inneholder jo fruktsukker så den blir uansett mer enn søt nok! Det er garantert andre og bedre oppskrifter på sorbet (fikk faktisk en del oppskrifter med maskinen også), men igår ville jeg bare teste om den faktisk funket. Bollen ble satt i fryseren i noen timer før, så tar man den ut og heller i blandingen. Deretter skal den stå i 20-40 minutter. Alt ettersom hva slags konsistens man liker 🙂

    Oppskriften jeg brukte var 2 mango, 100 g sukker/sukrin, 2 ss sitronsaft og vann. Først koker man opp vann, sitronsaft og sukrin til en sukkerlake. Så renser man mangoen og kjører denne til en jevn masse før man har opp i sukkerlaken. Deretter det er rett inn i ismaskinen og slå den på. Blir ikke stort enklere enn det. Jeg hadde satt bollen i fryseren i litt for kort tid så min is ble litt slush aktig, men det løste seg med noen minutter i fryseren etterpå. Sorbeen ble ihvertfall utrolig god, og dersom jeg faktisk ender opp med å bruke denne en del så skal jeg nok investere i en litt større versjon. 0,5 liter is er ikke akkurat så mye om man vil lage til flere med en gang, og det tok jo faktisk litt tid. Neste oppskrift på listen er uansett sitronsorbet, min absolutte favoritt! Satser på å dele om den blir vellykket 🙂

    Helene
    Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage