• 21
  Apr 2017
  8:27 am

  Jeg er ikke overvektig

   

  Skal jeg være dønn ærlig så er jeg veldig lei av folk som stadig skal påpeke at jeg er overvektig. For det første har jeg speil selv, og er fullstendig klar over hvor skapet står (faktisk mer enn dere som bare ser skapet via blogg og sosiale medier). For det andre så ER jeg ikke overvektig, jeg HAR overvekt. Det er en vesentlig forskjell, og ikke et forsøk på å male et bedre bilde av meg selv, og jeg skal prøve å forklare hva jeg mener.

  Mange mennesker har et svært negativt syn på overvektige mennesker. Vi er late, udugelige, mangler viljestyrke og vi ligger bare på sofaen og spiser dritt. For herregud, det er jo bare å spise mindre og trene mer, ikke sant? De overvektige er bare for late til det også. Er man litt mer opplyst så vet man selvsagt at det ikke stemmer, men holdningene er der allikevel. Jeg aner ikke hvor ofte jeg får høre at jeg må slanke meg, overvekt er ikke sunt (for det vet jeg selvsagt ikke) og generelt at mye av det jeg sier ikke har noen verdi fordi jeg ser ut som jeg gjør. Dessverre er det mange mennesker som tror på dette og som dermed føler seg elendige med seg selv pga det. Mange overvektige føler seg ofte feite, late, udugelige, og kler seg i telt for å skjule kroppen sin. Mange er ikke engang overvektige, men føler de er det pga litt ekstra fett på magen eller cellulitter på lårene. Hvor trist er ikke det?

  Antrekk fra Lindex

  Grunnen til at jeg mener jeg ikke ER overvektig er fordi jeg nekter å la overvekt definere meg som person. For selv om jeg har noen kilo for mye så betyr ikke det at det er alt jeg er, eller at det er det viktigste aspektet ved meg. Jeg ER empatisk, snill, morsom, awesome, arbeidssom, viljesterk og smart, jeg er ikke overvekt. Jeg HAR overvekt, men det tar ikke vekk alle de gode egenskapene og hvem jeg er som person. Om jeg iløpet av de neste månedene går ned 50 kg så endrer ikke det HVEM jeg er som person, det endrer bare hvordan jeg ser ut 🙂 Selvsagt kan man endre litt væremåte om man går fra å være overvektig til å gjøre positive endringer med helsen sin. Jeg følte jo selv at JEG og min awesome personlighet kom bedre frem når jeg begynte å gå ned i vekt og følte meg bedre med meg selv. Samtidig er dette ganske flyktige følelser som strengt tatt kan endre seg fra dag til dag, uansett hva man veier.

  Jeg har bedre selvtillit og smiler mer enn noen gang tidligere. Det er mye fordi jeg har innsett og lært meg å bli glad i meg som person. Jeg har lært meg å se det positive med kroppen min, fremheve det jeg ønsker å fremheve og ikke minst lært meg å bli glad i meg selv for den jeg er. Jeg har innsett at jeg som person ikke er perfekt, men at mange deler av meg er ganske fantastiske. Det betyr ikke at jeg ikke prøver å gjøre gode ting for helsen min, spise sunt og være i bevegelse, men for meg handler det om å faktisk leve livet mens jeg gjør det 🙂 Jeg smiler, ler, prøver nye ting, kler meg i kule klær og på veien, prøver jeg å få andre til å innse hvor BRA de faktisk er også! Til tross for overvekt, cellulitter og andre komplekser. Jeg tror også det er mye lettere å implementere en sunnere livsstil om man gjør det for å være god mot seg selv, ikke fordi man MÅ.

  Mange mener kanskje det er flisespikkerier å si at jeg ikke ER overvekt, men jeg tror faktisk det er en viktig ting. Det er jo ikke slik at så fort man bikker overvekt skalaen så forsvinner personligheten din og du får en “tjukkas” egenskaper istedet. Det funker ikke slik! Overvekt er tross alt noe jeg kan endre på, hvem jeg er som person, det er ganske fastsatt 🙂 Jeg vet ikke hvordan andre fungerer, men jeg tenker aldri på om folk er overvektige, slanke, tynne etc når jeg snakker med folk. Det er jo ikke relevant for mitt forhold til personen, liker jeg noen gjør jeg jo det uavhengig av slike ting?

  Jeg er jo meg uansett om vekta viser 50, 70 eller 100 kg. Igjen, det handler overhode ikke om at man ikke skal gjøre positive ting for helsen, men at man må slutte å la overvekten og andre komplekser diktere selvtilliten din og hvem du er som person. Du er awesome, smart, empatisk, morsom, kul å være sammen med og kreativ, og det er det du burde basere selvtilliten din på! Akkurat nå har du bare litt overvekt i tillegg, men det kan tross alt gjøres noe med. Det ender ikke hvem du er som person! Med det ønsker jeg alle en fantastisk fredag!

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 19 thoughts on “Jeg er ikke overvektig

  1. Utrolig bra skrevet!

   Jeg blir stadig sjokkert over holdningene til enkelte når det kommer til overvekt. Det er jo “bare” å spise sunnere og trene mer og slutte å ligge på sofaen hele dagen. Er så lei av å høre ordet “bare”!

   Syns det er utrolig trist at holdningene til enkelte er at hvis du har overvekt så er du lat, udugelig, ligger på sofaen og spiser hele dagen.

   Man er da like mye verdt uansett hvor mange kilo man har på kroppen.

   Forresten kjøpt Beast Mode, hjemmeutgaven, testet ut trening med strikker i går. Gøy! Gleder meg til å kjøre ordentlig i gang på mandag 🙂

   En fantastisk fredag ønskes deg også! 🙂

  2. Men hva er da behovet for å forsvare seg hele tiden? Du er ikke overvektig, men du har overvekt. Men det er jo ikke noen kilo for mye, det er titalls kilo for mye. Du har fortsatt mange andre bra egenskaper, så hvorfor fokusere på noe som er så negativt hele tiden?Andre vil jo at du skal reagere på den måten du gjør nå.. bloggen har mye fokus på din måte å forsvare overvekt og stadige nye unnskyldinger på hvorfor du ikke får trent, hvorfor motivasjonen ikke er på topp, nye “hjelpemidler ” for å få motivasjonen tilbake… kanskje du rett og slett har feil fokus på bloggen og derfor får du de kommentarene du gjør?

   • Jeg synes overhode ikke jeg forsvarer overvekt og jeg synes heller ikke jeg kommer med unnskyldninger. Jeg velger å skrive om dette fordi det er viktige temaer som jeg mener er viktig å diskutere i en verden som synes det er bedre å være slem enn å være overvektig. Når det er sagt så kan jeg være enig i at fokuset på bloggen er feil for meg om dagen, det er noe jeg har følt en stund selv. Jeg tror det har noe med at jeg fremdeles underbevist anser dette som en treningsblogg, mens jeg selv ikke er helt der om dagen, og da blir det litt kræsj for meg.

    • Jeg synes fortsatt at mange av innleggene dreier seg om aksept av overvekt jeg da.. (= Man er jo en like bra person om man har for mange kilo eller ikke, det er ikke derfor overvekt er farlig. Fordi du blir en “slem” person eller får dårligere egenskaper pga overvekt er ikke sånn det fungerer. Det virker som du prøver å overbevise leserne om at du er så awesome og bra selv med overvekt, men det trengs ikke å skrives så mye om tror jeg (= Hvorfor ikke bare fortsette med outfits, matoppskrifter, sunne livsstilstips osv? I stedet for fokus på overvekt og hva alle andre synser og mener hele tiden?

     • Ja man er en like bra person uansett om man er overvektig, supert at du også ser det. Men vet du hva? Det er det faktisk ikke alle som ser, overvektige hetses stadig vekk, og derfor skriver jeg som jeg gjör. Fordi disse innleggene faktisk gjör en stor forskjell for MANGE, selv om det kanskje ikke gjör det for deg personlig. Det er bare å ta en titt på kommentarene jeg får på insta/face så ser du hvor mye disse innleggene faktisk betyr for mange. Og det betyr mye for meg også, fordi jeg gjör faktisk en endring for mange rundt måten de ser på seg selv. Det er faktisk de jeg prioriterer, ikke fordi jeg skal overbevise noen om at jeg er awesome, men for å overbevise andre om at DE er awesome uansett 🙂 I lengden betyr faktisk det mest for meg.
      Ang det med at jeg promoterer aksept av overvekt verken orker jeg eller gidder jeg å ta en diskusjon på. Jeg skriver det i omtrent hver jävla innlegg at det ikke er saken så om det enda ikke sitter så gir jeg opp.

      • Det er bra 🙂 Kanskje også belyse at det er viktig med bra kosthold og nevne en del ulemper og negative konsekvenser av overvekt også? For det vil jo være synd om du påvirker mange til å akseptere overvekten sin og sine dårlige vaner. For det er kanskje ikke alle som leser hele teksten og vet hva du holder på med ellers, men tenker ” så lenge Helene Drage er overvektig kan jeg også være det” selv om de kanskje ikke tenker så mye på kosthold og trening. Men igjen, JEG VET du trener og spiser bra nå.
       For det er ikke til å komme unna at et høyt midjemål og økende vekt gir økt fare for hjerte- og karsykdommer selv med bra kosthold og trening. Det er vekta som er problemet der… Men så kan man se på de som spiser usunt derimot, de kan få flere konsekvenser over tid enn om en som er overvektig og spiser sunt gjør. Det er jo ikke til å komme bort i fra at overvekt ikke er bra sunt kosthold eller ikke.

      • Sorry men nå blir det for dumt for meg. Jeg oppfordrer folk DAGLIG til å trene, spise sunt og passe på helsen. At jeg i tillegg snakker om selvtillit og det å like seg selv er ikke det samme som å oppfordre folk til å akseptere verken overvekt og dårlige vaner. Det er faktisk to vidt forskjellige ting, og det er trist om du ikke klarer å skille mellom de to. Det har jeg aldri skrevet her på bloggen og det kommer jeg aldri til å gjöre. Det synes jeg rett og slett er ondskapsfult sagt.
       Tilbakemeldingene jeg får er heller at folk faktisk begynner å trene og spise sunt nettopp fordi de klarer å innse at de er gode nok som de er, ikke omvendt. Men dersom noen skulle tenke at så lenge jeg er overvektig så kan de väre det så er det faktisk deres ansvar og ikke mitt. Jeg har et ansvar med bloggen min, men de som leser har også et ansvar. Farene ved overvekt får vi presentert så og si hver dag i media så det tror jeg folk får med seg uten at jeg trenger å skrive om det.

      • Jeg klarer å skille mellom de to, problemet er om andre klarer det (= Jeg har aldri sagt du har skrevet det, nå må du faktisk begynne å lese hva jeg skriver. Jeg skriver spesifikt ” JEG VET du trener og spise bra nå”. jeg har aldri kommet med utsagn om at du oppfordrer andre til å spise usunt. Det er vel mere ondskapsfullt sagt å påstå at andre er onde og skriver ting de aldri har gjort. LES. Takk.
       Men hva er dette med “aksepter overvekt” opplegget da? Hvis du mener at andre får med seg farene for overvekt..?
       Jeg synes det er skummelt at du faktisk ikke tar deg tid til å lese hva jeg skriver og tolker det på din måte.

      • Jeg tror de aller fleste andre klarer det også jeg, ellers ville jeg nok hatt en god del kommentarer på det 🙂 Jeg tror du burde pröve å lese din egne kommentarer også.

       La oss kopierer fra din egen kommentar:

       – For det vil jo være synd om du påvirker mange til å akseptere overvekten sin og sine dårlige vaner

       (Her sier du indirekte at ved å ikke blogge om ulemper og negative konsekvenser så vil jeg påvirke mange til å akseptere overvekt. Hvis du mener jeg ikke oppfordrer til det eller skrevet det på bloggen, hvordan kan jeg da påvirkee andre til det? Og hva er da poenget med den setningen?) Nei du skriver ikke at jeg oppfordrer andre til overvekt og spise usunt, men en slik kommentar indikerer det for meg.
       Ja, hva er dette med “akspetere overvekt” opplegget? Jeg aner ikke, for det å akseptere overvekt er aldri et tema på bloggen. So you tell me 🙂 Jeg tror de aller fleste er klar over farene ved overvekt. De aller fleste er klare over faren med snusing også for eksempel, men follk gjör det da allikevel.

      • Synes det var et bra innlegg 😊 Hvorfor skal hun ikke få skrive om overvekt. Alle andre blogger handler jo om slanking og hvor viktig det er å være perfekt.
       Og det trenger ikke være mer skadelig å ha litt overvekt. Finnes mennesker som er mer usunn og har dårlig helse selv om dem er tynne. Så lenge man er fornøyd og tar vare på seg selv er det samme om man er tynn eller tykk. Så stå på Helene! 👊🏻

      • Jeg har aldri sagt hun ikke kan skrive om overvekt 😛 Det var bare et spørsmål om hvorfor hun fokuserer så mye på det. Men det er også forskjell på litt overvekt og mye overvekt (=

      • La nå jenta få skrive og ha fokus på det hun vil og liker 😁 Det viktigste er at man er fornøyd med seg selv 😊 Om man har litt eller mye overvekt. Samma det! Vi er mennesker alle sammen ❤️

      • Det er jo ikke samma det når overvekt er et verdensproblem ;P Da er det ikke bare “samma det” 😉

      • Vi har større problemer enn det 🙈 Kanskje du bør få litt mer innsikt på verden. Så ser du at vi har mange større problemer enn overvekt. Men vi kommer aldri til å bli enig. Så er ikke så mye mer å diskutere 😉

      • Tja.. kan jo diskuteres det også 😉 greit å lese litt overskrifter i nyhetene om fedme ihvertfall 🙊

  3. Fordi det ligger flere ting bak. De fleste som røyker vet også hva problemet er og hvordan de skal fikse det, det er ikke dermed sagt at man bare kan knipse med fingrene så er det i orden. Om du tenker etter så tror jeg også du kan finne noen slike tilfeller i ditt eget liv hvor du vet hva du må gjøre, men ikke helt får det til.

   Nei, jeg bør ikke innse det, for de dette faktisk gjelder, altså overvektig, har en mye bedre evne til å forstå hva jeg faktisk mener med det jeg skriver. Jeg kommer verken med unnskyldninger eller forsvar. Jeg skriver i så og si hver eneste tekst at overvekt i seg selv selvsagt ikke er bra, men merkelig nok klarer dere som kritiserer meg å overse dette gang på gang. Jeg har aldri, og kommer aldri til å oppfordre til aksept av overvekt. Jeg oppfordrer til aksept av MENNESKER og at alle er like mye verdt uansett hva vekta måtte vise. Det er en ganske stor forskjell.

   Forøvrig har undervekt og overvekt mye av de samme mekanismene, bare motsatt. De med anoreksia blir oppfattet som syke blir overvektige oppfattet som late, og det mener jeg er veldig feil.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *