• 12
  May 2017
  7:14 pm

  48 timers slankekur

   

  Noen ganger har man ikke noe annet valg.

  Idag fikk jeg vite at jeg skal bli tatt bilder av på søndagen, og det var jeg ikke helt forberedt på. Pga litt misforståelser fikk jeg altså ikke beskjed før 2 dager før, og det er en smule stressende. Greit nok at jeg tar bilder hver eneste dag til bloggen, men Mats vet tross alt hvordan jeg vil ha det. Nå blir det imidlertid ny fotograf, samt at jeg er i selskap med en haug med PTer med sixpack og hele fitnesslooken. Gleder meg noe voldsomt til å se ut som en hval sammenlignet med dem, og dermed er det bare en ting å gjøre for å bøte på skaden. Jeg må selvsagt på en 48 timers slankekur! Bare salat og vann de neste timene og masse trening, det gjør nok ikke at 20 kg forsvinner over natten, men kanskje jeg kan miste noen få kilo i det minste.

  ELLER IKKE! Slapp av folkens, jeg bare setter ting på spissen. Slik ville jeg antagelig tenkt tidligere, og jeg må innrømme jeg var inne på tanken et lite sekund der. Såpass må jeg kunne innrømme, men ærlig talt. Jeg tror det er ganske normalt å få slike tanker med en gang, men så er det på tide å snappe ut av det og ta på seg “stor jente” buksene (haha, tok du den?). Nei, jeg er ikke veltrent som de andre personlige trenerne. Jeg har ikke sixpack, definerte armer og slanke lår (men ass and tits er det nok av!). Sånn er realiteten, og det får jeg ikke gjort noe med på 2 dager, samme hvilken diett jeg kaster meg på. Så istedet for å grue meg i 48 timer skal jeg heller ta en annen taktikk. Imorgen skal jeg ta litt sol, skrubbe kroppen, ta en hårkur og en ansiktsmaske. Jeg skal spise sunn og ordentlig mat, og gå en lang tur med Gaia. På søndag skal jeg fikse håret, bruke litt tid på sminke og velge meg ut klær som er flatterende for figuren min. Så skal jeg se meg selv i speilet og fortelle meg selv at selv om jeg ikke ser ut som de andre så har jeg MYE å tilby allikevel, og at det å skille seg ut faktisk ikke er så ille. Ofte kan det være en styrke andre ikke har. Deretter skal jeg ta på meg verdens største smil og la selvtilliten skinne igjennom og dra på shoot! Så enkelt og allikevel så vanskelig ikke sant?

  En mye bedre taktikk, synes dere ikke? Altså, selvsagt blir jeg også usikker, selvsagt føler jeg også på det med tanke på kropp og utseende. Akkurat som alle andre, men istedet for å la den følelsen av at jeg ikke er bra nok få rotfeste så må jeg velge å snu tankegangen min. Skifte taktikk. Minne meg selv på at den jeg er, mine egenskaper og kunnskapen min faktisk ikke er avhengig av hvordan jeg ser ut. Det er ikke en unnskyldning for å spise usunt og ikke trene, langt ifra, men det handler også om å se realiteten. Om jeg synes det allikevel er helt forferdelig på søndag, vel, da må jeg ta det til meg. Det kan selvsagt skje, og da må jeg eventuelt ta et valg der og da. Inntil det skjer så velger jeg å droppe den 48 timers slankekuren og heller fokusere på å føle meg så bra at det skinner såpass igjennom på bildene av ingen tenker på noe annet, haha! Hva tror dere, hvilken taktikk tror dere fungerer best i lengden?

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 3 thoughts on “48 timers slankekur

  1. Jeg tror på at hvis man føler seg vel i sin egen kropp, så spiller det absolutt ingen rolle hva andre synes eller sier. Er ikke det en taktikk i seg selv, å være den man føler for? 🙂 Selvfølgelig hvis man ønsker å gå ned i vekt, tror jeg på trening og ikke bare å spise sunt, men å spise mindre.
   Etter ett barn, så har jeg begynt å legge på meg rundt lårene/bringen (det kan jo være forskjellige årsaker til dette, men) og jeg spiser mer eller mindre det samme som før. I starten av vektøkningen brydde jeg meg ikke noe særlig, for jeg kjente jeg trengte de ekstra kiloene, men etter hvert som de økte ble jeg mer og mer utilpass. Fikk meg en skikkelig oppvekker da jeg ikke lenger passet 80% av buksene mine. Kanskje delvis fortrenging, ikke godt å si 🙂 Men nå sitter jeg her, og har altså klart å gå opp 20 kilo på 6 år ETTER å ha fått barn. Og jeg kan ikke si at jeg trives med det, enda jeg har prøvd å si til meg selv en ganske god stund at det gjør ingenting, det er viktigst det som er på innsiden. Så nå prøver jeg å legge en plan på hvordan jeg skal stoppe denne trenden og det er søren ikke lett! For det er vel ikke alle taktikker som passer for alle heller. Har satt meg et mål om å gå ned minst en størrelse til juli og er innstilt på å jobbe hardt for det 🙂 Du er et veldig godt forbilde for mange, inkludert meg selv. Du stråler med selvtillit og stil og det er definitivt viktigere enn noen kilo ekstra. Men det aller viktigste, det er å føle seg vel med seg selv <3

   • Jeg er ikke helt enig der, jeg tror så absolutt man kan la seg påvirke selv om man føler seg vel 🙂 Og i dagens samfunn er det ikke alle som synes det er så lett. Å spise sunt er alfa omega, men jeg er heller ikke enig i at det alltid hjelper å spise mindre. Kvinner idag spiser generelt altfor lite i forhold til aktivitetsnivå er min erfaring, og så baller det på seg i helgene.

    At du ikke trives med å ha gått opp i vekt er helt innafor, og da synes jeg det er kjempebra du er ærlig med deg selv og sier du ikke trives med det. Det viktigste er innsiden, men samtidig skal man jo trives på utsiden også. Jeg tror ikke det ene trenger å utelukke det andre da 🙂 Man kan være fornøyd med den man er på innsiden, men fremdeles ville gjøre noe med utsiden om du skjønner? 🙂 Kjempeflott at du har laget en plan for veien videre, jeg heier på deg 😀

    • Takk for snille ord! 🙂

     Jo, jeg skjønner hva du mener at det er mulig å la seg påvirke av omgivelsene og kanskje spesielt siden kroppsidealet idag er så forvrengt som det er. Jeg har noen ganger sveipet forbi profiler av syltynne jenter på insta og kanskje ett sekund så tenker jeg at dèt hadde vært idealkroppen. Men så slår fornuften inn ganske kjapt og jeg innser at jeg slett ikke ville trivdes med det.

     Men det jeg mente med å føle seg vel i sin egen kropp var bare at f.eks mange som har noen kilo ekstra trives med det og det er slik de ønsker å ha det. En dame jeg eller du definerer som “fet”, definerer kanskje seg selv som “perfekt”. Og det er iallefall innafor.!

     Ha en fin lørdagskveld! 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *