• 22
  May 2017
  9:00 pm

  Ser dere virkelig ikke forskjellen?

   

  Er det umulig å like seg selv om man er feit?

  Dette innlegget skrives i mild frustrasjon, og kanskje kommer jeg til å angre. Noen mener garantert at jeg ikke burde bry meg, at jeg ikke burde gi trollene mer “ammunisjon”, men jeg bryr meg dere. Jeg blir lei meg, og jeg reagerer. Jeg er menneskelig som alle andre. Jeg tar ting til meg, jeg blir såret, jeg blir oppgitt og frustrert. Jeg har for lenge siden sluttet å lese om meg selv på internett og et vist forum, men jeg får jo kommentarer i mine egne kanaler. Det jeg reagerer mest på er kommentarene om at jeg oppfordrer til overvekt. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg poengterer at det er sunt å trene, at overvekt ikke nødvendigvis er sunt, at alle burde etterstrebe en sunn livsstil and so on. Noen ganger føler jeg at jeg gjør det i hvert eneste innlegg. Allikevel, hver eneste gang jeg skriver om selvtillit, å like seg selv, lære seg å akseptere kroppen sin og lignende temaer, så kommer disse kommentarene. At jeg oppfordrer til overvekt. Jeg blir så lei…

  Derfor må jeg spørre dere som leser bloggen her, er det virkelig så vanskelig å se forskjellen? Er det så vanskelig å se at man kan være selvsikker og like seg selv, til tross for at man er overvektig? At man ikke må hate kroppen sin bare fordi den har noen kilo for mye og cellulitter på lårene? Er det virkelig slik at når jeg oppfordrer folk til å like seg selv, å forstå at hvem man er som person er viktigere enn hvordan man ser ut, så oppfordrer jeg samtidig til overvekt? Oppfordrer jeg til overvekt ved å dele treningstips, sunne oppskrifter og oppfordre til å snakke pent til seg selv? Dersom jeg selv hadde vært slank, men oppfordret til nøyaktig det samme, ville jeg fått den samme kritikken da? Er det bare provoserende å se at noen med en uperfekt kropp faktisk liker seg selv? Seriøst hva er greia?

  Jeg klarer nemlig ikke, samme hvor mye jeg prøver, å se hvordan jeg kan oppfordre til overvekt. For meg handler ikke det om å jobbe med både selvtillit og selvfølelse om å godta at man er overvektig. Bruke det som en hvilepute. Overhode ikke. Faktisk handler det mer om å faktisk ha det bedre med seg selv innvendig slik at man kan gjøre det som gjør deg og kroppen din godt. Selv om jeg har god selvfølelse og synes jeg ser bra ut så betyr ikke det at jeg ikke prøver å ta grep om helsen og mine overflødige kilo.  Noen mener at jeg garantert gjør at noen ikke ønsker å gjøre noe med overvekten sin fordi de er gode nok som de er, men jeg opplever heller det motsatte. At folk faktisk begynner å trene og tar vare på seg selv NETTOPP fordi de innser at de er gode nok, og at de må gjøre ting for sin egen del. Jeg ser at det jeg skriver gjør en positiv forskjell for andre, og jeg har enda til gode å se at det budskapet jeg prøver å gi ender opp med at noen får dårligere helse.

  Jeg har for lenge siden innsett at som blogger så må jeg innse at jeg umulig kan gjøre alle fornøyde (det har jeg gitt opp for lenge siden), men akkurat dette lurer jeg på. Er det virkelig så vanskelig å se forskjellen når det gjelder slike temaer? Eller er det bare folk som blir provosert over at man faktisk kan være fornøyd med seg selv til tross for overflødige kilo og cellulitter? I really need to know… .

   

 • 3 thoughts on “Ser dere virkelig ikke forskjellen?

  1. Jeg synes ikke du oppfordrer til overvekt og liker at du fokusere på å like kroppen sin uansett størrelse! Du er flott! Likevell er jeg ikke helt for at man alltid skal vise frem kroppen sin offentlig for å bevise at man er fornøyd med seg selv. Hovedfokuset mener jeg må være bort fra utseende og over til formålet; en kropp som fungerer til det man vil. Linker til dette innlegget for det synes jeg er så bra! http://fitfocuse.blogg.no/1481872887_hvorfor_m_vi_bruke_kr.html

  2. Jeg synes budskapet ditt er veldig bra Helene. Jeg skjønner kanskje ikke på død og liv hvorfor folk skal poste bilder av seg selv i bikini, men når det er sagt syns jeg at du er bra motstykke til alle de med såkalte “perfekte” kropper som gjør det samme og som gir, for mange en uoppnåelig standard. Det er fint, spesielt for unge jenter å se at man faktisk kan like seg selv, uavhengig av vekt. Jeg mener at det absolutt ikke er å oppfordre til overvekt, tvert i mot har min erfaring alltid vært at det å tenke at man er stygg/feit aldri har vært en effektiv slankekur. Det er når man føler seg bra og glad at man kan klare å endre livsstil. Det er da man kan fortsette å være sunn dagen etter man har spist litt mye godteri. Når man tenker stygt om seg selv og har et dårlig selvbilde er det så lett å handle på en måte som gjør at man opprettholder det, tenke at man fortjener det. Har man derimot et godt selvbilde vil man kanskje heller mate på med ting som opprettholder det. Syns du er flott og digger budskapene dine.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *