• 7
  Aug 2017
  9:05 am

  På tide å skjerpe seg

  -Inneholder annonselenke-

  God mandag dere! NÅ er det bare en liten uke igjen til ferien og jeg kjenner det blir hardt, haha! Føler nesten alle begynner å gå inn i høstmodus her mens jeg fremdeles venter på sommerferie. Må bare holde ut litt til nå. Utfordringen min nå om dagen er rett og slett å få hode mitt med meg på veien og ikke tenke at jeg skal ta alt etter ferien. Jeg går liksom i et vakuum og sliter med å begynne med noe som helst. Det er nok en forlengelse av det berømte “begynner på mandag” syndrommet som jeg er ufrivillig ekspert på. Jeg er den typen som gjerne skal planlegge ting og alltid begynne på mandag, den 1 i måneden osv, og det er egentlig kjempeteit. Nå er det altså “etter ferien” som herjer, og jeg må faktisk bare skjerpe meg nå.


  Smoothie in the making, beste frokosten! Kjolen finner du her.

  For helt ærlig, med tanke på formen føler jeg meg elendig om dagen, og det er søren i meg ikke så rart. Jeg har prøvd å komme meg igang igjen med både regelmessig spising og trening, men det går et par dager så faller jeg igjennom. Matlysten er bare ikke der rett og slett, og selv om jeg spiser relativt sunt (dog altfor lite) iløpet av dagen så faller det igjennom på kvelden. Jeg kjenner treningslysten snike seg litt på når jeg ser på fine folk på snap og instagram, men når jeg skal igang selv så er ikke lysten der. Da burde jeg selvsagt bare presse meg over dørstokkmila, si at jeg skal ihvertfall være der i 20 min og gjøre NOE. Som regel ender man jo opp med å gjøre seg ferdig da, men jeg svikter der også. Så ja, jeg sliter skikkelig, og treningsgleden jeg hadde håpet skulle komme tilbake igjen etter en pause glimrer med sitt fravær enda. Noe jeg finner veldig merkelig, jeg elsker jo å trene med kundene mine! Så nå må jeg kanskje bare innse at her må det faktisk skje noe. Litt av problemet tror jeg er at jeg bare har gått halvveis går inn for det nå i det siste, istedet for å ha sette meg noen små mål og starte der. Lettere å hjelpe andre enn å hjelpe seg selv ikke sant?

  Egentlig er jeg litt nervøs bare for å skrive dette innlegget fordi jeg vet så utrolig godt at jeg har en tendens til å gå stort ut. Skrive at NÅ skal det bli andre baller, Prosjekt Drage er igang, og så videre, for så å falle litt bort etter en uke eller to. Det ønsker jeg ikke å gjøre mer. Saken er nok at jeg vet jeg kan, og da går jeg balls to the walls med en gang, istedet for å tillate meg selv en litt rolig oppstart periode og heller trappe opp sakte men sikkert. Jeg føler på en måte at jeg må bare kjøre hardt fra start fordi dette kan jeg jo, jeg har jo tross alt gått ned 60 kg før! Samtidig, så gikk jeg ned 60 kg mellom 2011 og 2013, og det begynner jo faktisk å bli en del år siden… Jeg kan på en måte ikke sette det som en standard lengre, selv om det var fantastisk bra jobbe den gang. Alle endrer seg på 4 år, og jeg vil si jeg har endret meg ganske så drastisk. Så nå må jeg nok finne en ny metode og sette en ny standard. Starte i det må og finne ut ting “på nytt”, nå heldigvis med mye mer kunnskap tilgjengelig!

  Det å komme igang kan være en utfordring for mange, og jeg er faktisk ikke et unntak selv om jeg er personlig trener og alt det der. Joda, kunnskapen er større, men motivasjonen kommer ikke automatisk av den grunn. Nå må jeg imidlertid bare innse at jeg ikke kan vente på motivasjonen, jeg må prøve å skape den på nytt. Gir det mening? En annen grunn til at dette er litt vanskelig å skrive om er fordi jeg vet noen kommer til å tolke dette som om at jeg egentlig ikke er fornøyd med meg selv og at alt jeg har skrevet om det bare er BS. For meg er dette to forskjellige ting, og det prøver jeg også å kommunisere. At selv om man lærer å like seg selv og kroppen sin, så må man ta vare på helsen oppi det hele. Samtidig tror jeg også det på generelt basis er lettere å ta vare på helsen om man gjør det med positive tanker i bunnen istedet for å hate seg selv og trene fordi man føler man må. Jeg føler egentlig ikke jeg må trene, men jeg VIL komme igang. Jeg vil føle meg i bedre form, ha et mer regelmessig kosthold og ta vare på helsa. Det siste året har det bare vært så utrolig mye dritt som har skjedd, og jeg har nok brukt det som en “unnskyldning” ovenfor meg selv. Samtidig tror jeg det er viktig å innse at det ikke er alt her i livet jeg kan kontrollere, man må bare gjøre det beste ut av det. Kosthold og bevegelse i hverdagen derimot kan jeg faktisk kontrollere, og det kan få meg til å føle meg enda bedre, samme hvor kjipt livet ellers eventuelt måtte være.

  Jeg har ikke alle svarene, men et sted må jeg jo bare begynne, og det må skje nå. Ikke neste mandag fordi jeg skal planlegge først, ikke etter ferien, men nå! Jeg ønsker å dele litt av den reisen underveis, men i motsetning til tidligere så vil jeg prøve å ikke gå hardcore med en gang med store mål, prosjekter, og planer. Heller ta det litt rolig og balansert, og på en måte starte fra scratch. Helt fra start blir det jo uansett ikke, men jeg håper dere forstår hva jeg mener. Det er kanskje ikke så motiverende for alle, men kanskje det kan være spennende for noen? Jeg hører gjerne deres tanker rundt det altså, men uansett må jeg jo gjøre dette for min egen del, og ikke for noen andre. Ha en herlig mandag!

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 6 thoughts on “På tide å skjerpe seg

  1. En kompis av meg meldte seg på noe alla “på toppen av 10 fjelltopper over sommeren” greier. Syns det er et kjekt alternativ til det å alltid gå på treningssenteret. Ei venninne går fast på dansekurs med arrangementskvelder utenom. Ei annen venninner har for en periode nå droppa helt ut av alt som heter trening og kun har fokus på kosthold for å gjøre det litt “lettere” å holde kursen. Som du selv nevner, mange veier til Rom! Jeg syntes det er en god ide å sjekke ut andre potensielle veier for å change it up a bit. Tenk så gøy å finne noe som føles mer som hobby enn trening i seg selv! 😀 Jeg selv skal teste dans, tror det kan være noe for meg B-) Tanken på å gå innom treningssentre er “urk” selv om jeg digga det for noen år siden.. ting forandrer seg hele tiden 🙂

   • Absolutt mange gode poenger her Lise 🙂 Alternativer til treningsentere er kjempesmart, og jeg skal sette meg ned og se om jeg kan finne noe annet som kunne vært gøy 🙂 Poledance var jo veldig moro, men følte aldri jeg fikk det helt til, men øvelse gjør jo mester 🙂 Lykke til med dansingen!

  2. Jeg tenker at “alt hjelper”. Selv om jeg skulle skeie grovt ut en dag, så tenker jeg at det hjelper om jeg spiser salat til middag. Tenker også at en halvtimes gåtur på flata er bedre enn å ikke gjøre det osv. Dette har fått meg i drastisk mye bedre form på litt over 2 år, så ALT er bedre enn ingenting. 🙂 Tror du trenger å senke lista litt for deg selv, kanskje? Du trenger ikke gjøre ting perfekt, best osv, for at det skal ha noe nytte eller verdi. ALT hjelper.

   • Det har du helt rett i Linda, og den tankegangen der er jeg veldig klar for ovenfor kundene mine også 🙂 For ALT hjelper faktisk. Jeg bare sliter litt med å presse den tankegangen på meg selv 😛

  3. Kjenner meg veldig godt igjen da jeg også er en person som går hardt ut med ting, noe jeg for øvrig har gjort på bloggen i dag. Jeg har tidligere erfart at det er store mål, som eksempelvis maraton, som gjør at jeg finner motivasjon. Ettersom motivasjonen forsvinner etterpå så burde jeg nok ha startet rolig og fulgt den veien, men men 😉 Uansett, dette får du til!

   • Så lenge det er det som gir deg motivasjon så ser jeg ikke noe i veien med å gå stort ut 🙂 Jeg gjorde jo det med triathlon og fullførte! Altfor ofte så er jeg imidlertid ikke helt dedikert til målet og da mister jeg motivasjoen fort, i slike tilfeller er det jo smart å starte rolig 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *