• 29
  Nov 2017
  5:51 pm

  8 ting jeg gleder meg til i desember

   

  Siden jeg fremdeles hangler litt så får det bli litt alternativ blogging idag. Ikke at jeg bryr meg så ille om å ta bilder uten sminke, men det frister ikke så voldsomt å posere for bilder idag altså, haha! Istedet har jeg sittet litt og laget lister over ting jeg skal huske i desember, skrevet julegaveliste, surfet litt etter julegaver jeg ønsker meg selv og generelt bare gledet meg skikkelig til desember. Jeg elsker jo julen og elsker juletradisjoner, så dette er en av mine favoritt måneder. Dette er de 10 tingene jeg gleder meg mest til i desember!

  1.Bake bordstabelbakst med mamma.

  Mine favoritt julekaker er bordstabelbakst, og de smaker absolutt best når mamma baker dem. Iår skal vi bake kaker sammen tidlig i desember så jeg har det klart for hele desember, og jeg gleder meg så utrolig mye. Da skal vi sette på julesanger, småspise av deigen og fordele julekaker til alle som vil ha. Og vi skal bake masse, haha! Jeg bakte disse kakene med Mormor igår, og det var også kjempekoselig, men smaken ble bare ikke den samme. De ble mye tynnere og dessuten hadde ikke mormor den riktige formen som gav ruglete kanter, haha! Er ikke det merkelig?

  2.Kjøpe julegaver

  Jeg synes faktisk det er utrolig koselig å kjøpe julegaver, og jeg og Mats har det perfekte opplegget. Vi skriver alltid lister og finner ut sånn ca hva vi skal kjøpe til alle. Deretter drar vi alltid og handler midt på dagen eller sent på kvelden i et senter som har oppe til 22 eller midnatt på en hverdag uka før jul. Da er det omtrent ikke folk på senteret og vi bare suser avgårde uten masse ungemas og stressa folk. Bare elsker det!

  3.Fine julesanger

  Jeg hører ikke så altfor mye på musikk, men i jula synes jeg det er utrolig koselig. Favorittsangen min er “Driving home for Christmas og den hører jeg alltid på når jeg kjører hjem til mamma eller pappa på julaften. Jeg har generelt mange gode minner med mange julesanger, og derfor er det så utrolig koselig.

  4.Pynte juletre!

  Jeg synes det er så utrolig koselig å pynte til jul, og endelig har vi fått eget juletre. Vi har hatt det noen år altså, men da vi bodde i Oslo hadde vi jo rett og slett ikke plass. (Pluss at kattene rev ned alt som var). Vi kjører fake tre pga allergien til Mats, men med pynt på ser det jo nesten ekte ut faktisk. Iår har jeg veldig lyst til å kjøre gull/hvitt tema på treet, men jeg finner ikke den perfekte hvite julepynten. I tillegg må jeg jo kjøpe ny julepynt, vi har jo helt annen type plass her enn der vi bodde tidligere. I tillegg skal vi pynte tre hos mamma lille juleaften som vi alltid gjør, det er en av de tradisjonene jeg setter størst pris på.

  5.Bake pepperkake slott!

  Jeg og Mats har de siste årene laget pepperkake slott eller borg, ikke noe vanlig hus her med andre ord, haha! Så jada, det skal vi selvsagt gjøre iår også, bare vi finner en kveld som passer hos begge. Vi må jo toppe fjorårets borg, uten at jeg helt vet hvordan vi skal gjøre det. Så om du har noen tips, kjør på! Alltid moro å høre på alle sine ideer.

  6. Grøtfest hos Pappa og Britt

  Hvert år er vi på grøtfest med hele familien hos Pappa og Britt, og nå begynner vi virkelig å bli mange. Jeg tror faktisk vi blir over 20 stk iår med alle barn og hele pakken så snart må vi vel leie lokalet for å kunne være sammen alle sammen i jula, haha! Jeg har jo 6 søsken for dere som ikke vet det, og dermed blir vi jo en god del. På grøtfesten spiser vi selvsagt grøt, finner mandelen i grøten og utveksler julegaver til de som vi ikke skal feire julen sammen med det året. Siden vi er så mange får vi jo ikke feiret hvert år, og da er denne tradisjonen veldig koselig.

  7. Masse julemat

  JA jeg er skikkelig fan av julemat. Hos oss spiser vi ribbe, mens vi har også både medisterpølser, julepølser, poteter, saus og alt man måtte ønske seg egentlig. Julematen er skikkelig digg så ja den gleder jeg meg virkelig til. Er ikke det et tegn på at man blir voksen, at man gleder seg mer til maten enn selve pakkene?

  8. 1 juledag

  1.juledag er helt spesielt, da er det nemlig ingenting som skjer! Det er slakkedagen hvor man kun går i joggebukse hele dagen, ser over alle de fine gavene, spiser god mat og bare nyter juletiden rett og slett. Kanskje kan man til nød få til en familiemiddag, men da er det fremdeles en svært avslappet kleskode. Det er som regel full fart i tiden før jul, og derfor er 1 juledag hellig slik sett. Det er virkelig dagen for å roe helt ned med de man er glad i, gå tur i den friske luften og bare kose seg.

  Hva gleder du deg mest til i desember?

 • 2 thoughts on “8 ting jeg gleder meg til i desember

  1. Så koselig innlegg, litt utenom det vanlige 🙂
   I år blir siste julen i barndomshjemmet mitt; vi spiser grøt med mandel i på lillejulaften og pynter juletreet hos foreldrene mine. Nå som vi barna er voksne bærer vi ut julegavene også på lillejulaften. Mamma bruker ta frem all julepynt og pynte på lille julaften, men jeg pynter litt tidligere hjemme hos meg. Vi har tradisjoner rundt hvordan vi gir gavene på julaften, og så har vi hvert år en dag med pepperkakebaking – ofte med et par andre slag også. Da samles vi alle barn og svigerbarn og i år barnebarn og koser oss, det har vi gjort i alle de år. Hvert år lager vi et nytt pepperkakehus, eller flere. Vi har laget slott, stabbur, snøscooter, kirke – u name it.
   En av de nyere tradisjonene er å dra opp på hytta i slutten av romjula og feire nyttårsaften oppe på hytta. I år blir det tredje året – om snøen holder seg der oppe. Det er så utrolig deilig og ganske kjekt med tanke på at den ene firbente her blir så redd av rakettene. Vi har vokst opp på landet så hos oss settes det ut grøt til nissen på julaften, aldri vokst opp med julenisse som kommer med gaver. Ellers har mamma og søstrene begynt med julemiddag hos hver av de hvert år, vi roterer – etter at vi alle søskenbarna ble så gamle at det ikke var familieselskap lengre begynte de vel å savne å treffes alle sammen. Ellers får hundene og forsåvidt den alle dyrene julegaver, og de er like oppspilte hvert år når de ser gavene bli bært frem under treet 🙂

   • Høres utrolig koselig, både nye og gamle tradisjoner 😀 Er jo viktig å skape nye også, tross alt, selv om man elsker de gamle 🙂 Håper du får en strålende førjulstid <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *