• 7
  Jun 2018
  6:56 am

  Selvtillit er kun for slanke mennesker

  -Inneholder reklame for Ellos-

  God morgen dere. Jeg har nettopp kommet hjem fra trening og skal snart avgårde på jobb. Økten idag besto selvsagt bare av å ta selfies, er dere klar over hvor svett man blir av det eller? Noe må jeg jo gjøre riktig siden vekta viser minus 4 kg! Det med selfies er selvsagt en spøk, men samtidig ikke, for ifølge noen er det vist det jeg gjør når jeg sier jeg trener. Det er utrolig at man fremdeles kan bli overrasket over hvor slemme enkelte mennesker er, selv etter så mange år med blogging. For dere som ikke fikk med dere så var det en sak på instagram igår hvor en konto la ut om hvordan overvektige på sosiale medier gjorde at aksepten for overvekt ble større, og hvor da en følger av vedkommende mente jeg fremmet overvekt. Kontoen la ut denne meldingen og ba meg offentlig om å kommentere den. Hele greia ligger fremdeles ute på min insta story og snap story. Jeg bare merker jeg er så utrolig lei av å hele tiden bli dømt for hvordan jeg ser ut, og ikke budskapet jeg kommer med… Ja jeg snakker om å like seg selv og være glad i kroppen sin, men jeg snakker også om sunn mental og fysisk helse, og har da aldri glorifisert det å være overvektig.

  Deilig og myk tricot kjole finner du her!

  Som alltid når jeg snakker om slike saker så får jeg beskjed om å bare ikke bry meg, og at det er kjedelig at jeg må forsvare meg hele tiden. Vet dere hva? Det synes faen i meg jeg også, og det er mye dritt jeg aldri kommenterer. Samtidig kan vi ikke bare stikke hodet i sanden og late som ingenting. Jeg er en influencer, og jeg vet jeg har folk helt ned på ungdomskolen som følger meg. Hvilket signal gir det egentlig om jeg ikke tar tak i en slik sak som skjedde så offentlig? At det er greit å henge ut folk? Jeg vil gå foran som et god forbilde, og vise at det er greit å si ifra når man blir urettferdig behandlet. Uansett hvor mye folk mener jeg ikke burde bry meg så gjør jeg faktisk det. Kanskje ikke alltid på egne vegne, men også på andres vegne. Noen må stå frem og si at det ikke er greit. For det er ikke greit at folk dømmer kun på bakgrunn av utseende fremfor å høre på det jeg egentlig sier. Jeg har aldri oppfordret til overvekt, eller ment overvekt er en bra ting, og dere som faktisk leser bloggen min vet heldigvis det.

  Vedkommende som hadde kommentert mente vist at det var hårreisende at folk lærte å ha selvtillit som overvektig. Tenk dere det da folkens, jeg hadde tydeligvis ikke fått memo om at selvtillit kun var for slanke mennesker. Tenke seg til. Jeg tror faktisk det er en del misunnelse ute å går i saker som denne. Jeg tror mange synes det er voldsomt provoserende med overvektige som har selvtillit, kanskje fordi de ikke har det selv. Når det da kommer en som meg som ikke ser ut slik idealet dikterer og sier man er fornøyd så er det som å vifte med en rød klut foran øynene for folk. Om jeg dyttet i meg sjokolade hele dagen, aldri trente og fremmet dette på bloggen så er det en ting, men jeg fremmer faktisk ikke fedme bare fordi jeg tar bilder av meg selv og legger ut i sosiale medier. Det blir bare for dumt. Jeg kommer aldri til å slutte å si ifra, for om vi vil ha en endring må vi fortsette å kjempe for det. Jeg vet at min stemme gjør en forskjell for mange, og det er noe som betyr mye for meg.

  Så vær så snill, hør på meg fremfor slike bedrevitere. Du har rett til å føle deg fin og ha all verdens selvtillit uansett hvordan kropp du måtte ha. Det betyr ikke at du driter i helsa de, men at du velger å ha det bra med deg selv mentalt. Det fortjener du, og du er bra nok uansett hva tallene på vekta viser. DET tørr jeg faktisk påstå er sannheten.

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 11 thoughts on “Selvtillit er kun for slanke mennesker

  1. Nei det er ikke sunt å være overvektig men det er heller ikke sunt å røyke. Hvis man er tynn og røyker kan man da ta selfier og ha selvtillit men ikke når man er overvektig? Jeg syntes du gjør en flott jobb med å fronte god psykisk helse og at alle fortjener å ha det bra, både røykeren og de overvektige👊🏼

  2. Fantastisk innlegg. Jeg skjønner ikke helt hvordan noen lykke kan provosere andre så voldsomt. Man ser jo det samme hos alle bodypositivebloggerne sine sider. Og folk får seg til å si så stygge ting.
   Det er absolutt lov å føle seg fin og smart og sexy og alt annet man har lyst til å føle seg som. Du er en viktig stemme. Takk!

   • Nei, det forstår virkelig ikke jeg heller Anne, men det er tydeligvis helt sykt provoserende for noen. Vi må bare fortsette å prate om det tror jeg 🙂

  3. Tror heldigvis at vi som har litt mer en et skinn trukket over knoklene forstår og setter pris på budskapet ditt.
   Synes du gjør en fantastisk jobb 😊

  4. Og vil du si at bildene dine gjenngir fargene på kjolen bedre enn Ellos sine? Synes det var stor forskjell på dine og deres bilder. Likte best fargen på bildene dine da😄 Og str lurte jeg på pga du er mindre enn meg, og fikk lyst på denne selv.

  5. Ja til kroppspositivisme og selvtillitt!
   I år har jeg for første gang på … jeg aner ikke hvor lenge, kjøpt meg shorts, kort sommerkjole uten ermer OG BIKINI!!! Og jeg har brukt dem!
   Du har vært veldig til hjelp for meg med å bygge opp selvtillitten slik at jeg nå fikser dette! Tusen takk, Helene!
   Fortsett som du gjør! Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har blitt inspirert!

  6. Hei, Helene!
   Dette var et godt innlegg. Jeg heier på deg! Du kler kjolen på bildene kjempegodt, forresten ☺️

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *