• 14
  Jun 2018
  6:01 am

  Slik gikk legetimen

  -Inneholder reklame-

  Hei dere. Jeg forstår at mange var nysgjerrige på hva som skjedde hos legen igår, det har jeg jo lagt opp til selv tross alt. Uansett, ting gikk slag i slag igår, og jeg rakk rett og slett ikke å oppdatere bloggen. Ny podcast episode derimot fikk jeg lagt ut så noen av dere vet kanskje svaret allerede? Det har vært noen hektiske og slitsomme dager denne uka, og denne legetimen stresset meg nok mye mer enn jeg egentlig trodde. De siste dagene har jeg rett og slett vært skikkelig BITCH mot Mats, han har virkelig fått gjennomgå, men mannen har jo tålmodighet som en engel heldigvis.

  Timen igår var ikke før 13.30 og legen var litt forsinket i tillegg så det var nok av tid til å grue seg på venterommet. Jeg ble sittende å tenke en del mens jeg ventet, og en av tingene som slo meg er at jeg sliter med å identifisere meg som overvektig. Jeg vet jo at jeg er det sånn vektmessig, men det føles ikke slik. Jeg er frisk og rask, jeg har ikke diabetes, høyt blodtrykk,vondt for å bevege meg, eller noen sykdommer/vondter som følge av overvekten. Når jeg er på sykehuset så ser jeg jo andre overvektige som sliter med å bevege seg, som har sykdommer og lignende, og jeg føler meg rett og slett ikke i samme situasjon. Dette er overhode ikke noe vondt ment eller nedlatende mot andre, bare så det er sagt. Jeg er heldig som ikke har noen plager pga overvekt og det håper jeg selvsagt at jeg slipper. Samtidig tror jeg dette med operasjon på mange måter ville vært “lettere” dersom jeg hadde noen sykdommer eller plager. At det da hadde føltes mer som om jeg har en “gyldig” grunn. Det høres sikkert helt vilt ut for noen, men sånn føles det.

  Den deilige kjolen min fra Ellos finnes du her!

  Jeg nevnte dette da jeg kom inn til legen og hun forsto veldig godt tankegangen min. Alt i alt synes hun jeg virket veldig reflektert og hun var enig i mange av poengene mine. Det må jeg innrømme føltes litt bra. Etter å ha fått svar på noen viktig spørsmål rundt graviditet, løs hud og lignende så føltes det helt riktig å be henne sende meg videre til kirurg for operasjon. Operasjon blir nok ikke før til høsten eventuelt, og jeg har selvsagt fremdeles mulighet til å ombestemme meg om det skulle føles helt feil i fremtiden. Akkurat nå føles dette som det mest riktige valget for meg, og med tanke på at jeg fremdeles er ung, frisk, ikke røyker eller drikker noe særlig, og aktiv så gjør det at risikoen for komplikasjoner blir mindre. Argumentet om at operasjon er en risiko synes jeg egentlig blir litt teit, det er alltid risikoer ved operasjoner. Det er risiko ved å få barn også, men man hører ingen si “skal du virkelig ta risikoen ved å få barn, du kan jo adoptere?”. Nå får jeg sikkert mammapolitiet på nakken, haha!

  Forskning viser at det er svært vanskelig å beholde vekta med tradisjonelt vekttap og pr idag er operasjon den beste løsningen. Jeg har gått ned i vekt utallige ganger før, men aldri klart å holde meg der. Så nå føles dette som det riktige valget. Jeg vet at jobben overhode ikke er gjort, etter operasjonen må man jobbe hardt med både mat, trening og ikke minst hodet. Det er utrolig trist at noen mener det er en feig løsning og en lett utvei, men jeg hadde ikke tatt operasjon om jeg følte det var et annet alternativ som gav meg større sjans til å lykkes. Det er lett for folk å sitte utenifra og si at jeg kan jo bare gjøre sånn og sånn, men husk da at jeg faktisk har prøvd det meste fra coach til ulovlige stoffer. Dette handler tross alt om helsa mi, og jeg vil heller ta tak nå, enn å vente til jeg blir syk. Mens jeg venter på henvisning nå så skal jeg fortsette de gode og sunne vanene jeg startet med under 16 dagers utfordringen. Jeg skal fortsette å gå ned i vekt på egen hånd, spiste sunt og ikke minst jobbe med hodet (både alene og med fagfolk). Ting kan som nevnt fremdeles endre seg, og jeg synes ikke det er flaut om jeg brått skulle ombestemme meg. Det privilegiet har jeg heldigvis!

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 39 thoughts on “Slik gikk legetimen

  1. Som om jeg skulle ha skrevet det selv 💛
   Vi har gått nøyaktig det samme løpet omtrent samtidig nå, og for under to uker siden tok jeg akkurat samme valget som deg. Enkelte nære folk rundt meg sliter med å forstå – ingen har sagt ordene «lett utvei» – men jeg ser de tenker det.
   Men jeg har bestemt meg, det er min kropp, min vei og min overvekt uannsett om andre forstår eller ikke.
   Fått dato rett over sommeren, og nå gleder jeg meg.

   Lykke til Helene på DIN vei 😃❤️

   • Så herlig at du har bestemt deg og at det føles bra 🙂 Om noen måtte mene det er en enkel utvei så får det være dem om det ikke sant? 🙂 Masse lykke til!

  2. Gratulerer med å ha tatt et vanskelig valg! Kun du vet hva som er best for deg, så ikke hør på de som kritiserer.
   Vet du om det er slik at du må gå noe ned i vekt før du kan ta operasjonen? Eller hva må man gjøre i forkant av en slik operasjon?

  3. *applaus* Så modig du er! Dette går nok bra ja! 😀 Og lol til mamma-kommentaren 😀 haha! Ha en fin dag!

  4. Jeg forstår deg så utrolig godt. Har selv problemer med å gå ned i vekt, og om jeg først kommer meg ned så går jeg alltid opp igjen.
   Sitti å lest rundt operasjon selv, og hadde det ikke vært for at jeg vil ha barn først så hadde jeg meldt meg på startkurs. Jeg gir meg selv noen år til først, sånn at jeg kan få barn, så kanskje det blir operasjon her også med mindre ting tar en annen vending.
   Masse lykke til Helene, syns du er tøff jeg! Man må tenke på hva som er riktig for seg selv og sin helse 🌸

  5. Du er helt fantastisk ❤️Stå på og gjør det du mener er rett for deg selv ❤️Drit i hva alle forståsegpåere mener!! Klem

  6. Du sier risikoen ikke er et argument… men jeg håper du er fullstendig klar over alle de komplikasjoner som det kan medføre. Jeg jobber på et akuttmottak på sykehus, og når jeg ser alle de pasientene som kommer inn med div. komplikasjoner som følge av gastric bypass/sleeve, så fatter jeg ikke at de tør i det hele tatt. Hvis folk hadde sett hva en slik operasjon kan føre til, ville de aldri turt å gjøre det. komplikasjoner som magesår, tarmslyng, vitaminmangel, kvalme, brekninger, magesmerter av div. slag, forstoppelse, diare, gallestein, div. infeksjoner, bukspyttkjertelbetennelse, og for ikke å snakke om de psykiske forandringene som skjer- tarmen er jo en del av det som påvirker psyken vår. Ingen av de kirurger jeg kjenner på sykehuset ville ha anbefalt en slik operasjon heller. Jeg håper selvfølgelig at det går bra med din operasjon, og at du kommer gjennom det uten noen form for komplikasjoner- men du bør være forberedt på at det kan skje.

   • Jeg kjenner 2 stykker som jobber som operasjons sykepleiere som har hatt slankeoperasjon selvom de er med på 10 slankeoperasjoner selv hver uke. Det er risiko med absolutt all operasjon, men hadde man knekt noe så enkelt som ett ben eller at det er er utposning på hovedpulsåren som garantert tar livet av deg velger du jo å operere…
    Jeg tror vel kirurgene som opererer vil anbefale det, de er jo utdannet til det. Blir jo som å si at de som oppfant proteinpulver ikke anbefaler det.

    Helt enig med deg i det siste. Jeg håper Helene blir superfornøyd og alt alt går bra ❤️

   • Hva er poenget med å skrive en så dum kommentar? Vet du at man kan revne så mye under en fødsel at man i værste fall må få sydd seg et nytt rumpehull?? Det er faktisk helt sant! Vet du at det kan ta såpass lang tid før ungen kommer ut at den blir hjerneskadd? Det er også helt sant!! Likevel er det faktisk _ingen_ jordmødre som sitter og forbereder gravide på dette, med argumentet at det er greit være forberedt på alt som kan gå galt. Det du skriver er utelukkende gjort for å skremme, og jeg har vondt for å tro at du jobber i helsevesenet. Og om du virkelig gjør det så burde du revurdere yrket ditt, for der har du åpenbart ingenting å gjøre.

    Lykke til Helene, jeg syns du er vanvittig tøff og jeg heier på deg herfra og helt til du er i mål!

   • Men Ida, du har da selv sett hvor mye jeg har gått frem og tilbake med dette dersom du faktisk følger meg i sosiale medier. Tror du virkelig ikke jeg har satt meg inn i alle disse risikoene? Pratet med fagfolk og lignende for eksempel? Pratet med andre pasienter? Tror du dette bare er et valg jeg har tenkt litt på uten å sette meg noe mer inn i det? Synes det er synd at du skal “skremme” folk på denne måten, ville du sagt det samme om det dreide seg om en skulderoperasjon, en kneoperasjon eller lignende? Det er risikoer ved alle type operasjoner, som jeg skriver er det en risiko å få barn også, men ingen sier da at man skal droppe å bli gravid av den grunn?

    Forskning og undersøkelser viser også at 88% som tar denne operasjonen ved norske sykehus opplever økt livskvalitet til tross for at mange opplever en eller flere komplikasjoner. For meg sier det ganske mye 🙂 Synes også det er viktig å huske på at alle faktisk ikke blir operert i Norge, men drar til utlandet for eksempel. De må jo få hjelp i Norge for eksempel, her er tallene ganske mye høyere med tanke på komplikasjoner. Om dette er en operasjon som kirurgene ikke anbefaler/er så imot så synes jeg også det er merkelig at staten betaler mange millioner kroner hvert år for at folk skal opereres.

  7. Anbefaler deg ikke å gå for slankeoperasjon, selv om jeg vet du har gått for og i mot med deg selv flere ganger. Du er også godt reflektert og vet sikkert både positive og negative sider ved det. MEN!! Det er IKKE verdt det. Du som er så rågod nå, ikke gjør det!
   Dette er ikke ment son negativt mtp på valget du nå har tatt, det er absolutt ikke et lett valg og en enkel utvei.
   Etter 8 år så anbefaler jeg ingen å gjøre det, rett og slett for at det er mer jobb enn det var før.
   Men ønsker deg likevel lykke til uansett valg!

  8. Jeg syns du ikke bør ta denne operasjonen. Du er frisk og bør glede deg over det. Syns du har en flott og sexy kropp jeg. Denne operasjonen er livsfarlig og kan ikke reverseres, den vil ødelegge deg psykisk.

  9. Jeg heier på deg, uansett hva du velger! Takk for at du deler tankene dine. Det krever mye å dele så mye som du gjør, men vær trygg på at det er til stor hjelp for veldig mange. ❤

  10. Jeg ramla innpå her idag og når du sier operasjon så tenker jeg at du skal ta slankeoperasjon. Jeg ble det ifjor og det har forandra livet mitt. Selv om du føler deg frisk og fin idag uten plager så er man likevel i en fare. Jeg har gått ned 55 kilo og blitt 7 cm slankere rundt halsen😳 tenk bare på hvor trangt mine organer har hatt det med så mye fett rundt. Jeg heier på deg og med god planlegging, hjelp fra de rundt deg, så vil du komme i mål 😊 ta gjerne kontakt med meg. Jeg ble på det sterkeste frarådet fra psykologen på sykehuset å følge Facebook sider ang operasjoner. Lykke til 😊

   • Det er nettopp det Aina, selv om jeg er frisk nå så betyr ikke det at jeg alltid er det, du har helt rett 🙂 Gruppene på facebook har jeg allerede sluttet å følge heldigvis 😉

  11. Jeg rister litt på hodet og skjønner ikke helt hvorfor noen mennesker tenker at operasjon er en «easy way out».
   Ikke skjønner jeg hvorfor noen absolutt skal oppfordre eller fraråde andre mennesker til å gjøre ting heller. Alle er (heldigvis!) forskjellige mennesker og det som funker for den ene, funker ikke nødvendigvis for den andre 🙂

   Så lenge man gjør det som føles best for seg selv, så ser jeg ingen grunn til at andre skal stikke nesen opp i de valgene, langt mindre kritisere.

   Godt mulig jeg er feilskrudd i tankegangen altså, men det får bare være 😉

  12. Det er en forskjell mellom kirurger som skal selge operasjoner og kirurger som MÅ operere på sykehus. Ja, det er en risiko ved hver operasjon og ting man gjør i livet- men noen er mer risikable enn andre og større sjans for at det ikke er verdt det. Det er ikke skrevet for å skremme, men for å opplyse deg kanskje enda litt mer- få deg til å tenke over det enda litt mer. Så det der “du burde revurdere yrket ditt”- pisset kan du dra langt til helvete med. Når jeg ser alle som sliter med ettervirkninger av operasjoner som dette, så er det selvfølgelig at jeg fraråder aller som tenker på det å gjøre det.

   • Til tross for at du jobber med mennesker (du påstår i allefall det), så har du overraskende lite empati. Om du virkelig ER bekymret for Helene, så finnes det så utrolig mange andre måter å uttale seg på…. Wow tenker jeg bare…

  13. wow tenker jeg også, når det du fokuserer er måten jeg formulerer meg på. Noen tåler ikke the hard truth, og det er jo akkurat det det er- uansett hvordan jeg skriver det. Og jeg skrev også at jeg selvfølgelig håper hennes eventuelle operasjon går bra og uten komplikasjoner i etterkant- men at hun bør være forberedt på det.

   • Da må du kanskje komme med litt mer faktabasert informasjon enn: Jeg har sett, derfor mener jeg. Det er jo ikke the hard truth, da sier du bare ting for å være nedlatende… Ergo ingen empatiske evner der…

  14. Hei. Skulle virkelig ønske ting var så “enkelt” for meg. Jeg er 163 cm (lav) og veier per dags dato nå 94,6. Har prøvd utrolig mye, går ikke ned, fikk påvist for ca 3 år siden at jeg har en sykdom som heter pcos. Noe som kan forklare at jeg har problemer med å gå ned i vekt. Har snakket med lege om slankeoperasjon, men han nekter og gi meg eller sende meg videre til vurdering 😔

  15. Hvis du tenker at det er det riktige Helene så gjør du det 😎. Jeg tok operasjon i februar, og helsa mi har en så vanvittig forbedring👍🏻. 31 kg lettere, og nå klarer jeg endelig å trene uten å ligge flat i mange dager etterpå. Jeg har slutta med cpap på natta, jeg puster uten 😄 .jeg får knytt lissene uten å føle at det er en heldagsjobb å bøye seg ned. Jeg har ingen komplikasjoner, ingen dumping. Jeg sover på natta og jeg trives så godt med meg selv. Det er flere solskinnshistorier enn skremselhistorier. Jeg overser folk som er negative, for det er mitt liv det gjelder. Ingen andres .😃 Jeg heier på deg🎉🎉 !! I tillegg får jeg plass bak rattet uten å måtte sitte trangt med bilbelte som strammer der den ikke skal stramme. Jeg klarer tilogmed jogging og toppturer, jeg er så stolt av min egen innsats 🎉.

  16. Har selv tenkt på operasjon, da jeg sliter med å gå ned i vekt ved trening. Det setter også en stor stopper for å løpe/jogge ogsånt, når jeg får vondt i beina av å bare gå fort.. Kostholdet hjelper ikke så mye heller, da jeg lett kaster inn på mat uten å bli mett:/
   Men så vet jeg ikke hvordan jeg skal gå frem til legen med det, siden synes det er flaut. Er 19 år, og veier over 100kg, så vet at det MÅ gjøres noe med. Har du noen tips til hvordan man kan gå frem?

  17. Syns det er tøft av deg, jeg! At du er så åpen om dette, til tross for at det sikkert er veldig sårt. Skjønner ikke de som sier at det er en “lett utvei”, altså, avisene har jo drevet skremselspropaganda ang dette før, som med smertestillende og proteinpulver og veit ikke – så alle “veit” hva man “får på kjøpet” med en sånn operasjon, som noen nevner her oppe. Det er veldig trist det er så risikabelt, men det vil jo overvekt være i framtiden òg.
   Jeg ble veldig overvektig etter en 15 mnd alvorlig depresjon, gikk opp 40 kg på de månedene, endte med ECT, uten effekt.. Jeg greide gå ned, men siden jeg har hatt anoreksi i mange år før det, så kunne jeg “oppskriften”, noe som gjorde at jeg igjen ble veldig undervektig. Så jeg veit jo det er tungt å gå ned, og det er jo verre for enkelte enn andre, at sjukdommer elns kan gjøre det til tider umulig å rikke.. Nå har jeg stabil, normal vekt, men vektkaos er jo reellt for den det gjelder, uansett størrelse. Hater man vekta si som normalvektig, så er det en reell trussel for den psykiske helsen, uansett hva folk sier imot.
   Du har nok tenkt altfor mye på dette og bare måtte ta et valg, sikkert umulig uansett. Men det er et valg for DEG, ikke for alle andre synsere. Håper bare inderlig det gir deg noe godt, at du ikke trenger å måtte forsvare valget ditt både før og etter…. Heier på deg!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *