• 6
  Oct 2018
  6:01 pm

  Alle drømmer ikke om å bli tynne

  -Sponset undertøy-

  Via mine sosiale medier er det visse ting jeg prøver å få frem. En av de viktigste tingene jeg vil ha frem er vel på mange måter å vise at overvektige også er mennesker, at man ikke skal la utseende styre livet. Så mange venter med å prøve ting de har lyst til fordi de føler de må gå ned 5 kg eller se ut på en gitt måte. Jeg vil formidle at man er verdt noe uansett hvordan kroppen ser ut. At man ikke skal måle sin egen verdi utifra tallene på vekta, hvilken størrelse man bruker i klær, eller hvor flat magen er. Det gjelder selvsagt ikke bare om man er overvektig, men ALLE, uansett størrelse og fasong. Jeg ønsker å kunne gi andre verktøyene til å se hvor fantastiske de er, gi de et annet syn på se selv og akseptere den man er som person. Samtidig er det viktig for meg å samtidig få frem at det er viktig å jobbe med helsen vår. For meg henger disse to tingene veldig tett sammen, for helse har både en fysisk og en psykisk del. Skal vi ha det bra med oss selv må begge deler være på plass.

  Derfor prater og skriver jeg mye om det å like seg selv, like kroppen sin som den er og akseptere hvem man er. Å fokusere på hvem man er som person og innse at man er like bra samme om man veier 50 eller 100 kg. Altfor mange er for opptatt av den fysiske delen av god helse at de glemmer den psykiske. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at en vektnedgang og en slank kropp ikke kurerer et dårlig selvbilde. Det betyr selvsagt ikke at man ikke skal trene og spise sunt, men man trenger å jobbe med hodet også underveis. Altfor mange tillegger kropp og utseende så uendelig mye verdi i dagens samfunn, og jeg ønsker å få flere til å innse at det er ikke det som teller, når alt kommer til alt. Dessverre blir det ofte til at folk skal påpeke hvor usunt det er å være overvektig hver eneste gang jeg legger ut slike poster, men det er bare noe jeg må ta som den offentlige personen jeg er. Det bare overrasker meg at folk ikke tror at overvektige vet det så utrolig godt selv?

  De siste dagene har jeg fått en del kommentarer om at jeg velger å ta operasjon for å bli tynnere, og det provoserer meg. Det fyrer så oppunder det utseendepresset som så mange av oss opplever, en kommenterte til og med at “alle jenter ønsker å bli tynne”. Det er den syke verden vi lever i dere. For nei, alle drømmer ikke om å bli tynne. Jeg personlig går ikke rundt med et intenst ønske om å bli tynn og slank. Om jeg kunne beholdt kroppen min slik den ser ut idag, men ikke hatt den risikoen for sykdommer og plager som overvekt medfører så ville jeg gjort det. Uten tvil. Jeg har valgt å gå videre med operasjonen utelukkende av hensyn til egen helse. At man blir slankere er jo en bivirkning av prosessen, men det å bli slank har ikke engang vært en faktor når jeg har vurdert om dette er riktig for meg. For, tro det eller ei, jeg er ikke misfornøyd med kroppen min. Joda, selvsagt har jeg småting jeg skulle ønske var annerledes, men jeg er faktisk ikke misfornøyd. Jeg synes jeg ser flott ut på min måte (akkurat som du ser flott ut på din måte) og jeg har ikke et stort ønske om å bli slank. Ikke at det er noe galt i å være tynn eller slank, overhode ikke. Det er bare ikke et stort ønske for meg, og noe jeg føler jeg må være for å være god nok.

  Det virker imidlertid som om det er veldig vanskelig for noen å forstå at man kan like seg selv og like kroppen sin, men allikevel ville gjøre noe for helsen. At selv om man er lykkelig og har det bra med seg selv så kan man allikevel ønske å gjøre forbedringer. Ifølge noen er jeg dobbeltmoralsk fordi jeg sier jeg er frisk og lykkelig, men at jeg allikevel tar operasjonen for helsa sin skyld. La oss være ærlige her dere, overvekt er ikke bra for kroppen og fører med økt risiko for mange sykdommer. Det tror jeg nok de aller fleste vet. Det betyr ikke at man ikke kan være frisk og lykkelig som overvektig, men risikoen er der uansett hvor bra man føler seg. Selv om jeg ikke er syk eller har noen plager nå så er det ingen garanti for at det ikke kommer senere. Derfor velger jeg å ta grep nå mens jeg er frisk, og mens jeg har det veldig bra med meg selv på innsiden. Jeg tror det gir meg mye større sjanse for suksess, enn om jeg hadde tatt operasjonen når jeg hatet meg selv og kroppen min. For min del er det også viktig å skille mellom kroppsglede og helse. Jeg synes personlig det er viktig å også snakke om viktigheten av god helse selv om man fremmer kroppspositivisme og selvtillit. De to tingene går helt klart hånd i hånd for meg, selv om det er vanskelig å forstå for mange.

  elene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 7 thoughts on “Alle drømmer ikke om å bli tynne

  1. Jeg opererte meg for å bli tynnere. Og friskere. Har blitt begge deler, 4 mnd siden operasjonen. Blant annet har hvilepulsen min gått ned med 10 slag i minuttet. Har til nå gått ned 24 kg, i gjennomsnitt 6 kg pr mnd. I tillegg til 10 kg før operasjonen, så nå er alt jeg eier av klær altfor stort. Gidder ikke kjøpe noe særlig nytt enda, for regner med å miste 10 – 15 kg til. Nå har også magesekken min blitt litt romsligere, så nå er det litt hyggeligere å spise, tidligere var et måltid over på to munnfuller. Nå kan jeg spise en brødskive, eller en potet og litt kjøtt, eller en liten skål pasta. Er veldig fornøyd nå,men de første månedene var ganske vanskelige. Men det har blitt bedre 🙂 Har ikke angret et sekund 😀

   • Det er selvsagt en ærlig sak. Personlig synes jeg det er trist at utseende er så viktig at en vurderer operasjon kun for å bli tynnere (sier ikke det gjelder deg) og jeg synes det er viktig å få frem at det faktisk ikke gjelder alle 🙂 Så godt å høre at du føler deg friskere og bedre, selv om de første månedene var vanskelige.

    • Jeg synes det er trist selv også egentlig, at jeg har mye komplekser for vekta mi. Men jeg har virkelig slitt med selvfølelsen på grunn av dette. Jeg er en aktiv kvinne, trener med pt flere ganger i uka, og jeg har vært mye lei meg fordi jeg har følt at den jeg er på innsiden ikke passer til utsiden. Nå føler jeg endelig at jeg ikke trenger å gjemme meg eller skamme meg. Skuldrene er senket nå, og jeg er i så mye bedre form. Jeg er sterk og har god kondis. Senest i dag på trening så ba pt`n min meg om å plukke opp to 15 kilos kettlebells og bære dem rundt i lokalet. Bare for å kjenne på vekta som har blitt borte. fantastisk følelse 😀

  2. Syns du er utrolig tøff at du står i det og er deg selv. Sto selv på venteliste for operasjon i flere år,men når innkallinga kom så feiga jeg ut. Starta på et preparat utskrevet av lege og hadde god effekt av det,men det ble fjerna fra markedet,så da var jeg like langt. Angra litt idag på at jeg takka nei,og ser litt mørkt på å starte hele prosessen på nytt. Masse masse lykke til med dietten og ikke minst operasjon. Du er ei skikkelig tøffa.

   • Tusen takk for det Sol. Jeg forstår godt at du takket nei jeg, selv om du angrer idag. Det er en stor avgjørelse å ta! Om du er usikker anbefaler jeg deg uansett å starte prosessen så ser du jo fort om det føles riktig eller ikke. Masse lykke til!

  3. Dette kjøper jeg dessverre ikke, uansett hvor mange snaps, Instagram bilder eller blogginnlegg du skriver om nøyaktig det samme. Du styrer så fryktelig med dette, og det blir litt overkill rett og slett. Å bli tynn, er vel ingen bivirkning av operasjon, det er selve hensikten. Bivirkninger er for eksempel hårtap, dumping syndrom, svimmelhet osv. Jeg har fulgt deg frem til nå på alle medier, men nå er jeg rett og slett lei. Alt for mye awesome, enhjørninger og overdrevent mye fokus på å være fornøyd. Og så fort at noen har andre syn eller meninger, er det rett i forsvarsposisjon. Du må faktisk tåle kritiske spørsmål, og det at andre ikke har samme tanker og syn som deg. Takk for meg.

   • Hei Sara. Jeg trenger heldigvis ikke din godkjennelse når det gjelder dette. Jeg tar ikke operasjonen fordi jeg vil bli tynn, men fordi jeg vil ha bedre helse. Å bli slankere er veien å gå for det siden overvekt er skadelig for kroppen. Veldig trist å høre at du blir lei av at jeg har det bra, men da synes jeg det er flott at du tar grep og slutter å følge meg 🙂 Jeg tåler helt fint kritiske spørsmål, men da må det også være lov for meg å være uenige i de kritiske røstene. Det betyr ikke at jeg stiller med i forsvarsposisjon. Synes faktisk jeg er blitt utrolig mye bedre på å ta kritikk enn tidligere og det er noe jeg jobber mye med. Synes imidlertid ikke det betyr at jeg må være enig i absolutt alt.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *