• 7
  Oct 2018
  8:57 am

  Er Mads Hansen en mobber?

   

  Igår dukket plutselig denne artikkelen opp i feeden min. Ulrikke Falck og Carina Calsen (aka Fet, men fattet) har gått ut i VG og beskyldt Mads Hansen for å mobbe unge jenter via instagram. Ikke noe vi ikke har hørt tidligere, det som overrasket var imidlertid hvem som anklaget han. Kort fortalt er Falch og Carlsen irritert over at Hansen trekkes frem som en folkehelt av mediene og en stor grunn til at vi nå får etiske retningslinjer mot kroppspress. Som mange sikkert har fått med seg er Hansen svært aktiv på sosiale medier, og har stilt en rekke bloggere til veggs for både operasjoner, bilderedigering og eksponering av barn. Falch og Carlsen mener altså at det er en rekke mennesker som har jobbet hardere enn Hansen for å bidra til at kroppspress står på dagsorden, og at det da blir feil at han trekkes frem som en folkehelt.

  Skjermdump VG.no

  Personlig merker jeg at jeg er litt delt i dette spørsmålet. På en side synes jeg Falch og Carlsen har noen gode poenger. Hansen er overhode ikke alene om å ha satt dette på dagsorden. Det er utrolig mange dyktige personer som jobber jevnt og trutt med dette, og jeg føler også at jeg selv har en del i det. Jeg forstår godt at de reagerer, for jeg vet hvor kjedelig det er at andre får kred for noe du selv har gjort i lang tid. Det er dessverre noe jeg opplever enda, at andre får kred for det samme jeg har kjempet for i ganske lang tid før dem. Ofte føler jeg at ting jeg sier har mindre verdi fordi jeg er overvektig, og i dette tilfellet tror jeg Hansen får større verdi fordi han er en mann som “endelig” tørr å si ifra. Om vi kvinner sier ifra om slike ting er vi bitre og misunnelige. Hvor ofte drar ikke misunnelse og sjalusi kortet når kvinner kritiserer kvinner? Ca 95% av gangene vil jeg påstå. En mann som sier ifra derimot, da må det jo være reelt! Det er mange som jobber mot kroppspress her til lands, meg selv inkludert, men for mange virker det som om det er mye større at Hansen engasjerer seg. Det er imidlertid ikke Hansen sin feil, men kanskje heller media.

  Jeg har imidlertid vanskelig for å stille meg bak dette med at Mads Hansen mobber folk. Beklager, men jeg synes ikke det han driver med er mobbing på generelt grunnlag. Jeg spurte følgerne mine på instagram om det samme, og hele 81 prosent mente at det han driver med ikke er mobbing eller netthets. Jo, han har hatt noen uheldige formuleringer som har vært over streken. Helt enig der. Samtidig har hans måte å kritisere influencere på truffet en nerve hos folk som få andre har klart så langt. Han har uten tvil gjort flere oppmerksom på fenomenet og skapt engasjement, kanskje litt for mye av det også til tider. For når Carina Dahl ikke forstår problemet når hun redigerer vekk halve ryggen på et bilde, så sier det seg selv at noe må gjøres. Dahl mener nemlig at om noen vil se finere ut i en ullgenser så er det opp til dem. På en måte synes jeg faktisk spesielt Falch virker litt bitter, og hun kommer stadig med små stikk til Hansen som hun i ettertid sletter. For litt siden promoterte hun boken sin og skrev noe i retningen som at hun var opptatt med å faktisk jobbe mot kroppspresset fremfor å synge en sang om det. Kanskje hun føler det er mer legitimt å trekke netthets kortet? Ikke vet jeg.

  Forstår egentlig da influencere hvor mye denne redigeringen kan påvirke andre? Når Isabel Raad for ente gang har overskriver som “Nå skal jeg operere igjen”, “Dette er datoen for operasjonen” og skriver på bloggen at hun er usikker på om det blir en eller to operasjoner, så synes jeg det er innafor at man setter fokus på det. Med tanke på at som er skrevet om dette så tror jeg de fleste store influencere har fått det med seg. Allikevel velger mange å fortsatt spille bevist på operasjoner, fillers, redigering og ting de VET kan være skadelige for andre for å tjene mer penger. Hvorfor skal de da ikke bli stilt til veggs? Det hjelper ikke aldri så mye hvor mye du gråter, hvor mye du bedyrer du angrer på operasjoner og hvordan du egentlig er et offer, når du i det neste øyeblikket fortsetter i samme bane med innlegg om operasjoner. Da får du ikke så mye sympati fra meg… Falch og Carlsen hevder at mange av disse bloggerne egentlig er et offer for industrien og at vi må anerkjenne at problemet er mye større. Det er jeg forsåvidt helt enig i, men samtidig ser vi at disse såkalte offerene igjen og igjen spiller på ting de har fått kritikk for X antall ganger, uten at det virker som om de bryr seg overhode. Hvor mye skal vi unnskylde dem tenker jeg?

  Jeg kunne skrevet om dette i evigheter, for her har jeg mange meninger, men jeg vil gjerne høre deres meninger. Mener dere at Mads Hansen driver med mobbing og netthets? Mener dere at influencere er offere eller en del av en industri som må tas tak i? Generelt, hva er deres tanker om saken?

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 4 thoughts on “Er Mads Hansen en mobber?

  1. Her er du god Helene!
   Du får satt ord på mange tanker jeg også har gjort meg i det siste. Mads Hansen er ikke perfekt men han har definitivt klart å få kroppspress på dagsordenen på en engasjerende og morsom måte, ikke alle uttalelser han er like heldig med men hvem er da det.
   Ulrikke er en tøff dame som får satt fokus på viktige ting men jeg forstår ikke helt hvorfor hun føler hun må henge seg opp i at Mads Hansen er litt i vinden nå. Det virker bare smålig når hun anklager han for mobbing på en slik måte at man nesten kan kalle det i seg selv for mobbing 😅
   Kritikk er IKKE mobbing.

  2. Elsker dette innlegget! Jeg har egentlig mye å kommentere, men jeg vil støtte den delen at Mads Hansen er en mann. Altså, SE FOR DEG hvordan hans oppførsel hadde blitt tatt i mot hvis han var dame da, HAHAHA! FOR et spetakkel det hadde vært! Ingen som hadde fått ros da nei! Men jeg synes ikke han mobber, det er lov å prøve å få de til å se hvor fint det blir. Så støtter deg i dette innlegget, ser begge sider, men bare som et morsomt tanke eksperiment se for deg hvordan (media) ville framstilt DEG hvis du gjorde AKKURAT det samme som Mads Hansen? Altså humoren er jo det samme, ikke sant? 😉 En veldig stor nøkkelfaktor at han er mann her altså, dessverre!

   • Altså, er det lov å si at jeg skrev denne kommentaren samtidig som jeg gjorde noe annet? Haha! Ser nå at ikke alt i kommentaren min gir mening, men jeg mener bare at hadde noen andre gjort det Mads Hansen gjør, hadde ikke hun fått noe stempel som noen som setter dette på dagsordenen og at dette er bra, noe jeg synes er synd. At andre fremmer kroppspositivisme på en mer nøktern måte viser bare hvor mye folk er styrt av underholdningsverdien for at noe skal få en betydning for de. Samme budskap, men mer underholdende, er tydeligvis det samme som: “Noe helt nytt å få opp øynene for”….

  3. Hei! Kjempe fint innlegg! Nei jeg syns absolutt ikke Mads Hansen er en mobber. Syns det er kjempe fint at noen tar opp dette med bloggere og fillers, rabattkoder osv. Han tenker jo faktisk på de stakkars unge følgerne som tror at dette er normalt! Carina Carlsen hvem er det? Aldri sett og aldri hørt om! Så kanskje det ikke var så dumt med en sommersang om alt dette. All ære til Mads Hansen som tør å sette dem til veggs 🙂
   Ha en fin Søndag 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *