• 5
  Nov 2018
  7:22 pm

  Slik er dietten min!

   

  Nå er det bare to uker igjen til operasjonen og nå merker jeg at det begynner å bli litt tungt. Nå ser man imidlertid at det forsvinner noen kilo her og der, og det ser tydeligvis dere som følger meg bedre enn meg selv, haha! De siste dagene har jeg fått kommentarer på at man ser jeg har gått ned og at jeg gløder. Jeg trodde helt ærlig det kom av min nye favorittposering samt highlighteren min, men så brått innså jeg at jeg antageligvis har gått ned litt. Brått satt nemlig favoritt tightsen litt vel løst! Jeg har imidlertid fremdeles ikke vært på vekta så hvor mye aner jeg virkelig ikke. Sammen med disse kommentarene så kommer nå også alle spørsmålene om hva slags diett jeg går på, hva jeg spiser, hvor kjapt jeg har gått ned og lignende. Så derfor tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan dietten min er.

  Sannheten er dere, den er hard. Det er overhode ikke en sunn diett eller en sunn måte å leve på med mindre man gjør det for en veldig spesifikk grunn. I mitt tilfelle er det altså fordi jeg skal operere meg og dermed må minimere fett i leveren. På en måte kan man derfor si at det er en medisinsk grunn for denne dietten. Jeg hadde ALDRI gått på denne dietten om jeg ikke skulle operere. For den er virkelig ikke kul. De siste dagene har jeg vært konstant sulten, humøret mitt er en berg og dalbane, og jeg sitter rent ofte og føler meg ganske miserabel. Alt er galt, og det går for det meste utover Mats. Stakkars, tålmodige Mats som heldigvis tåler en støyt og klarer å se at jeg ikke er irritert på han sånn egentlig. Heldigvis har han en egne evne til å få meg til å smile, men det er tøft allikevel. Dere vet når man merker man er BITCH, men bare ikke klarer å stoppe? Sånn føles det. I tillegg kretser store deler av hverdagen min rundt mat, og jeg føler aldri jeg blir mett. Jeg slikker seriøst tallerken for å få med meg alt! Energien kan også brått bare ta slutt, det bare sier stopp rett og slett. Dessuten fungerer ikke magen slik den egentlig skal, uten at vi går nærmere inn på det.

  Så det er helt ærlig hvordan dietten min er dere. Slitsomt, energikrevende og faktisk litt miserabel. Jeg er fremdeles positiv og vet at dette bare er noe jeg må igjennom. Det jeg imidlertid ikke fatter og begriper er hvorfor så sykt mange så gjerne vil ha alle detaljene. Javel så har jeg gått ned noen kilo, men for hvilken pris? Dessuten, så fort man begynner å spise normalt igjen etter en slik diett så går man jo opp i vekt igjen. Du behøver ikke spise usunt engang, kroppen vil bare suge til seg all næring den kan etter en slik runde. DET ER IKKE VERDT DET! Finn heller en sunn og god livsstil som du faktisk klarer å holde. En livsstil uten Ja/Nei mat, hvor det er rom for kos av og til og hvor man passer mer på mengden man spiser av enkelte ting. Jada, jeg vet det er mye mer spennende og fancy med kule dietter, men de er ikke noe mer enn det. Vær så snill dere, kutt ut disse Quick Fix diettene. Virker det for godt til å være sant så er det mest sannsynlig også det. Jeg kan ikke få sagt det nok ganger. Det gjør meg så uendelig trist at folk er så “desperate” etter disse diettene, at det å gå ned i vekt er så utrolig viktig for folk. Det virker som så mange tror at bare vekta gå ned så blir alt bra… Joda noe blir kanskje bedre, men en lettere kropp kurerer ikke et dårlig selvbilde.

  I tillegg blir jeg også litt lei meg over alle komplimentene jeg får og folk som sier ting som “Ja det hjelper på psyken å miste noen kilo”. Det er mulighet for at jeg overreagerer her altså (er tross alt på diett) og jeg er fullstendig klar over at det ikke er vondt ment fra noen! Det gjør meg bare litt trist at det er det som “skal til” for å få oppmerksomhet på en måte. Var jeg ikke fin før da eller? Jeg synes jo jeg har mye bra å si og at jeg gjør mye bra for andre, men nå som jeg har gått ned i vekt så virker det på en måte som enkelte blir mer interessert? Og nei, det hjelper ikke automatisk på psyken bare fordi man går ned noen kilo. Faktisk vil jeg si psyken min har det litt verre nå enn før jeg mistet noen kilo nettopp pga hvordan jeg nå føler meg på dietten. For som nevnt, ting blir ikke automatisk bra med psyken bare fordi vekten viser noen kilo mindre eller fordi buksen sitter litt løsere. Jeg kan bare ikke få sagt det nok! Så der har dere dietten min dere, en diett jeg aldri ville gått på om jeg ikke gjorde det av en veldig god grunn. Derfor deler jeg ikke detaljer av dietten og det kommer jeg heller ikke til å gjøre fremover. Håper dere forstår det!

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 8 thoughts on “Slik er dietten min!

  1. Har alltid vært fin nok uansett vekt. Jeg synes også du har veldig mye bra å si, og det er det eneste jeg interesserer meg for 🙂 lykke til videre, håper det går din vei! Er dietten så jævelig så håper jeg virkelig du slipper noe mer sånt på sikt 🙂

  2. Er både rart og sårt det der med at folk henger seg så opp i vekta og automatisk tror man er sunnere og lykkeligere når man går ned. Gikk selv ned en god del i vekt for 1,5-2 år tilbake, ikke fordi jeg prøvde men fordi jeg slet veldig psykisk og veldig ofte rett og slett ble kvalm av tanken på mat, samt at jeg prøvde å avlede tankene med å trene masse. Fikk komplimenter i hytt og pine, helt idiotiske utsagn om at jeg strålte (hvilket jeg absolutt ikke gjorde, var som regel sånn smått på gråten hele tiden) og så så bra ut.. Folk lurte på hva jeg hadde gjort og jeg kunne jo ikke si til dem at jeg levde på typ en yoghurt og en sjokolade og litt melk om dagen😩 Har det heldigvis mye bedre nå, men har selvsagt gått opp mye av vekta igjen😝 rett og slett fordi måten jeg levde på ikke var bærekraftig i det lange løp.
   Dette ble veldig mye om meg, men poenget mitt var altså at folk sier en hel masse dumt og henger seg altfor mye opp i andres utseende og vekt. You do you, og jeg synes du er en flott person og et fantastisk godt og sunt forbilde❤ Masse lykke til videre på dietten, jeg gleder meg til å følge deg fremover😚

   • Hehe, ja vekt er utrolig spennende for folk virker det som, og av og til føles det litt overfladisk for å være ærlig. Det er rart den der gløden mange mener man får når man går ned i vekt, da jeg var på mitt tynneste sa folk også det, men ser jo på bilder nå i ettertid at det overhode ikke stemte. Huff, ra du kom deg ut av den negative spiralen du var inne i, den hørtes virkelig ikke bra ut. Tusen takk ellers for fine ord <3

  3. Kilo til eller fra spiller da INGEN rolle!!
   Synes du er flott uansett jeg!!

   Diett eller ikke diett; fornuften har du fortsatt i behold 😉

   ØNSKER DEG MASSE LYKKE TIL VIDERE!!

  4. Du er virkelig ansvarsfull på dette området! creds til deg!
   Du går jo på en diett fordi du skal operere og du nevner du jevnlig at du aldri ville ha anbefalt denne dietten til andre og at det overhodet ikke er en diett man skal følge livet ut. Likevel er folk helt oppslukte i å få kloa i denne dietten fremfor å gjøre det folk flest vet at man må; bevege seg litt mer og spise mer frukt og grønt og la godiset være forbeholdt helga.
   Det virker nesten som om folk heller vil kaste seg på en streng, usunn quickfix for å få raske dog midlertidige resultater fremfor å ta noen relativt enkle grep som potensielt kan gi varige resultater og en mye sunnere helse på lengre sikt.
   Synes dette er et veldig interessant tema så ble litt skriblerier her hehe. Er bare veldig glad for at du står på ditt og forteller at nei, dette er faktisk ikke en diett man kan følge livet ut!

   • Jeg prøver ihvertfall så godt jeg bare kan 🙂 Synes det er skummelt hvor desperate noen virker å være etter en slik diett, og je bare fatter det ikke. Eller, jeg forstår jo det at man vi ha raske resultater, men man må jo prøve å tenke litt lengre…

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *