• 9
  Nov 2018
  6:52 am

  Nei jeg er faktisk ikke misunnelig

   

  Vi må ha en prat dere. En prat om det forbanna misunnelse/sjalu kortet som blir dratt i tide og utide. Er det ikke mobbekortet så er det misunnelig kortet, og jeg er så forbaska lei. Bloggere og influencere er blitt en gruppe som på mange mener mye om, på godt og vondt. Personlig er dette noe jeg er vant med etter såpass mange år som blogger, men jeg synes egentlig at visse ting blir verre og verre. Det er nok mange som er misunnelige på influencere og livet de lever med sponsede ferier, fleksible arbeidsdager og høy lønn. Det er også mange som mener at influencere ikke fortjener det, og at det egentlig ikke er for jobb å regne engang. Altså, det skal vi ikke diskutere idag. Det er ganske så tydelig at influencere er en stor greie, men nå begynner vi også å se baksiden av medaljen. Vi ser at vi må ha noen retningslinjer, og vi ser at alt kanskje ikke burde deles. Derfor får vi disse viktige debattene om for eksempel merking av reklame, retningslinjer mot kroppspress, og eksponering av barn i sosiale medier.

  Dette er ganske viktige saker å diskutere mener jeg, og jeg mener helt klart at man må tåle konstruktiv kritikk. Slike diskusjoner gjør at vi går fremover som samfunn, og siden dette fremdeles er et nytt felt så må vi lage reglene litt etterhvert. Det er imidlertid veldig vanskelig å ha en ordentlig og saklig diskusjon om man hele tiden skal bli møtt meg “du er bare misunnelig” hver eneste gang man stiller seg noe kritisk til en influencer. For jeg er ikke misunnelig om jeg påpeker at en blogger ikke har merket reklamen sin korrekt. Jeg er ikke sjalu fordi jeg mener en på instagram gir skumle diett tips til unge. Jeg vil ikke noen noe vondt fordi jeg mener noe om eksponering av barn i sosiale medier.

  Vi må diskutere slike ting fordi det er viktig og vi må tørre å ta en saklig diskusjon rundt det. Vi behøver ikke være enige av den grunn, men jeg er så feed up over at mobbe/misunnelseskortet skal bli dratt opp av influenceren selv eller superfansene deres så fort man våger å si imot vedkommende. Mange er nok misunnelige på visse influencere, det er det ingen tvil om. All kritikk man får som blogger er overhode ikke konstruktivt, og noen er bare ute etter å ta en samme faen hva en gjør. Noe av det bunner helt klart ut i misunnelse. Det må man bare prøve å skille ut. Jeg vet det er mange som ikke liker meg og det jeg gjør, men jeg går da ikke rundt med nesa i sky og tror at alle er misunnelige på meg av den grunn? Helt ærlig dere? Man må også være såpass oppegående at man kan skille på konstruktiv kritikk og det som ikke er særlig konstruktivt. Drar du imidlertid misunnelseskortet i en diskusjon, da har man egentlig allerede tapt spør du meg. Da har man rett og slett ingen argumenter å komme med.

  Jeg og de fleste andre er faktisk ikke misunnelig fordi man engasjerer meg i samfunnet, fordi man er opptatt av korrekt merking av reklame, eller fordi man er opptatt av kroppspress. Som offentlige personer og millionbedrifter så må faktisk influencere tåle konstruktiv kritikk og også tørre å svare på dette (til en viss grad selvsagt). For tro det eller ei, men jeg er faktisk veldig interessert i å høre på hva enkelte har å si om disse temaene, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig. For jeg tror vi må høre på hverandre, selv om vi er uenige, nettopp for å lære mer om andre sitt standpunkt. Det er imidlertid vanskelig å ha en konstruktiv og fruktbar debatt hvor man får høre begge sider av saken om man skal skrike opp om misunnelse så fort man får sjansen. Så kan vi være så snill å slutte å dra misunnelseskortet? Det begynner virkelig å bli så oppbrukt, og så fort du bruker det har du faktisk tapt.

  Helene
  Følg meg gjerne også på snapchat og instagram @helenedrage

 • 3 thoughts on “Nei jeg er faktisk ikke misunnelig

  1. Nå er ikke jeg spesielt religiøs av meg, men jeg sier amen!
   Jeg synes det er utrolig bra at du fortsetter kampen og jeg håper så inderlig at flere ønsker å være med i debatten.
   Som du sier, så trenger vi ikke alle å være enige, men det hadde jo vært interessant å høre hva motparten tenker om det.

   Stor highfive til deg! 🙂

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *